Braniki tradicionalne zakonske zveze

Foto: Žurnal24
Ljubljanski nadškof metropolit in ljubljanski mufti s skupno izjavo za ohranitev zakonske zveze in družine kot stebra družbenega življenja.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres in ljubljanski mufti Nedžad Grabus sta tako v skupni izjavi odgovorne pozvala, naj v zakonodaji pravno zaščitijo družino kot skupnost moškega, ženske in otrok.

"Globoko smo prepričani, da sta izenačevanje istospolnih zvez z raznospolnimi in posvojitev otrok v takšne skupnosti neprimerna, ker ne zagotavljata bistvene in nezamenljive vloge očeta in matere v družinskem življenju, kar pa je ključnega pomena za skladen osebnostni razvoj zakoncev in otrok," je zapisano v skupni izjavi, ki po njunih besedah ni usmerjena proti nikomur, pač pa je zgolj poziv. 

Poudarjata, da tako katoličani kot muslimani visoko cenijo zakonsko in družinsko življenje.

Kot je dejal Stres, je zakonska zveza, kakor smo jo sedaj pojmovali, tako temeljna vrednota, da presega konfesionalne okvire raznih verstev in izraža temeljno prepričanje velike večine državljanov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.