Slovenija
20 ogledov

Braniki tradicionalne zakonske zveze

Žurnal24 main
Ljubljanski nadškof metropolit in ljubljanski mufti s skupno izjavo za ohranitev zakonske zveze in družine kot stebra družbenega življenja.

Ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres in ljubljanski mufti Nedžad Grabus sta tako v skupni izjavi odgovorne pozvala, naj v zakonodaji pravno zaščitijo družino kot skupnost moškega, ženske in otrok.

"Globoko smo prepričani, da sta izenačevanje istospolnih zvez z raznospolnimi in posvojitev otrok v takšne skupnosti neprimerna, ker ne zagotavljata bistvene in nezamenljive vloge očeta in matere v družinskem življenju, kar pa je ključnega pomena za skladen osebnostni razvoj zakoncev in otrok," je zapisano v skupni izjavi, ki po njunih besedah ni usmerjena proti nikomur, pač pa je zgolj poziv. 

Poudarjata, da tako katoličani kot muslimani visoko cenijo zakonsko in družinsko življenje.

Kot je dejal Stres, je zakonska zveza, kakor smo jo sedaj pojmovali, tako temeljna vrednota, da presega konfesionalne okvire raznih verstev in izraža temeljno prepričanje velike večine državljanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.