Bratuškova in Janković v spopad 25. aprila

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
25. aprila bo znano, kdo bo v prihodnosti vodil PS.
Oglej si celoten članek

Izvršni odbor Pozitivne Slovenije (PS) je danes sklenil, da bodo imeli kongres stranke 25. aprila. Po kongresu bo jasno, kdo bo imel v prihodnje v rokah vajeti stranke: Zoran Janković ali Alenka Bratušek.

Razpoke in neenotnost v stranki se kaže že nekaj časa – najbolj očitno so se pokazale ob glasovanju o interpelacija notranjega ministra Gregorja Viranta. Po sestanku z Jankovićem je velik del poslancev PS obstruiral glasovanje, nekateri pa so glasovali za interpelacijo

Janković je kasneje dejal, da je ponosen na glasovanje svojih poslancev, premierka Bratuškova pa je ocenila, da je podpora interpelaciji s strani poslancev PS pomenila kršitev koalicijske pogodbe.


Janković se javno sicer ni hotel izjasniti, ali bo kandidiral za predsednika stranke. Dejal je, da bo na kongres prišel kot član stranke.

Pismo članom

V pismu, ki ga je Bratuškova namenila članom in članicam stranke je zapisala, da težko sprejema nesoglasja in neenotnost v lastni stranki. "Ko je Zoran lani poleti, komaj tri mesece po prevzemu vlade zahteval kongres, sem bila odkrito prizadeta," je zapisala. Poudarila je, da je storila vse, da bi na kongres stranke odšli z enim kandidatom. "Žal se je prejšnji teden Zoran odločil drugače in o tem tudi obvestil poslance." 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 14:13 11. April 2014.

    Stranka je Zokijeva, kaj bo ona prizadeta. Zakaj ???

  • 07:30 11. April 2014.

    Kokoš&pingvin&pleško

  • 20:30 10. April 2014.

    Žal PS je ustvaril Janković in posledično je to njegova stranka. Bratušek naj si ustvari svojo stranko pa da vidimo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.