Slovenija
1 ogledov

Bratuškova in Janković v spopad 25. aprila

Janković in Bratušek Saša Despot
25. aprila bo znano, kdo bo v prihodnosti vodil PS.

Izvršni odbor Pozitivne Slovenije (PS) je danes sklenil, da bodo imeli kongres stranke 25. aprila. Po kongresu bo jasno, kdo bo imel v prihodnje v rokah vajeti stranke: Zoran Janković ali Alenka Bratušek.

Razpoke in neenotnost v stranki se kaže že nekaj časa – najbolj očitno so se pokazale ob glasovanju o interpelacija notranjega ministra Gregorja Viranta. Po sestanku z Jankovićem je velik del poslancev PS obstruiral glasovanje, nekateri pa so glasovali za interpelacijo

Janković je kasneje dejal, da je ponosen na glasovanje svojih poslancev, premierka Bratuškova pa je ocenila, da je podpora interpelaciji s strani poslancev PS pomenila kršitev koalicijske pogodbe.


Janković se javno sicer ni hotel izjasniti, ali bo kandidiral za predsednika stranke. Dejal je, da bo na kongres prišel kot član stranke.

Pismo članom

V pismu, ki ga je Bratuškova namenila članom in članicam stranke je zapisala, da težko sprejema nesoglasja in neenotnost v lastni stranki. "Ko je Zoran lani poleti, komaj tri mesece po prevzemu vlade zahteval kongres, sem bila odkrito prizadeta," je zapisala. Poudarila je, da je storila vse, da bi na kongres stranke odšli z enim kandidatom. "Žal se je prejšnji teden Zoran odločil drugače in o tem tudi obvestil poslance." 

Komentarjev 5
  • Mrcina 14:13 11.april 2014.

    Stranka je Zokijeva, kaj bo ona prizadeta. Zakaj ???

  • dragec 07:30 11.april 2014.

    Kokoš&pingvin&pleško

  • Veteran 20:30 10.april 2014.

    Žal PS je ustvaril Janković in posledično je to njegova stranka. Bratušek naj si ustvari svojo stranko pa da vidimo njeno sposobnost!!?