Slovenija
23 ogledov

"Žal se je Zoran odločil drugače"

Slovenija 26.09.2013 predsednica slovenske vlade Alenka Bratusek daje izjavo za Saša Despot
Člane in članice Pozitivne Slovenije (PS) je s pismom, objavljenim na spletni strani, nagovorila predsednica Alenka Bratušek in pojasnila svoje zadnje odločitve.

Predsednica vlade Alenka Bratušek je v pismu zapisala, da je stranki uspelo zaradi Zorana Jankovića in z njim, "a po volitvah so se stvari obrnile, kot so se in kot si nihče od nas ni želel"

Kot pravi, najtežje sprejema nesoglasja in neenotnost v lastni stranki. "Ko je Zoran lani poleti, komaj tri mesece po prevzemu vlade zahteval kongres, sem bila odkrito prizadeta," je zapisala. Poudarila je, da je storila vse, da bi na kongres stranke odšli z enim kandidatom. "Žal se je prejšnji teden Zoran odločil drugače in o tem tudi obvestil poslance." 

Ker meni, da je prav, da se stvari razjasnijo, se je odločila, da bo šla po zaupnico in da bo stranka imela kongres. "Vse preveč sem popuščala, tako zntoraj koalicije kot tudi znotraj stranke. Posledica moje pasivnosti v stranki in prikritega dvovladja je stagnacija stranke na terenu, zagotovo pa tudi padec javnomnenjske podpore." 

Poudarila je, da ne sme nihče postavljati svojih interesov pred državo in državljane. "Te pravice nimate vi, nimam je jaz, nimajo je kolegi v koaliciji, nimata je niti župan prestolnice in predsednica vlade." Meni, da je, zdaj ko so se stvari začele obračati na bolje, treba "stopiti skupaj in narediti še kaj dobrega".

Njeno pismo pojasnjuje petkovo odločitev, da gre po zaupnico in da bo na kongresu stranke, ki naj bi bil čim prej, kandidirala za predsednico. Da razmere znotraj PS niso rožnate, je pokazalo tudi petkovo glasovanje poslancev o Virantovi interpelaciji. Delo poslancev je namreč glasovanje obstruiralo, nekateri pa so interpelacijo podprli. Takšen rezultat naj bi bil posledica srečanja med skupino poslancev in nekdanjim predsednikom stranke Jankovićem. Ta je danes dejal, da je ponosen na glasovanje poslancev. O tem, ali bo kandidital za predsednika PS, pa ni odgovoril nič konkretnega.

 

Komentarjev 5
  • Marjan Valič 10:29 08.april 2014.

    draga gospa predcednica vlade tega nikoli nemorete objasnit glede Gregorja Viranta ker vam se gre samo za stolčke zahvalite se pa lahko Viranti ima zmiraj več praviceJankovič kot pa vi in Virant

  • ennanova 08:57 08.april 2014.

    Medsebojna delitev proti komercializacijiKomercializacija je proces, ki skupne dobrine in medčloveške odnose spreminja v plačljivo blago in storitve. Komercializacija je izjemno nevaren proces, saj za “vrhovnega razsodnika” v vseh …http://za-misli.si/kolumne/rok-kralj/1564-medsebojna-delitev-proti-komercializaciji

  • logistika 20:48 07.april 2014.

    Ali na žurnalu nimate administratorja, ki briše reklame za bloge, ali to pomeni, da je to oglasna deska za reklamiranje blogov? Vedno sem imel občutek, da se "Dodajte svoj komentar" nanaša na objavjljen prispevek . ennanova to očitno demantira. In ...prikaži večn tudi moj komentar se ne nanaša na objavljen tekst, ... če boste brisali ennnova, zbrišite še to moje. Če ne, bom to razumel kot oglasni portal in bom tudi sam objavljal reklame. Pozdrav, Dejan