Slovenija
16 ogledov

"Virant bi moral biti razrešen"

Zoran Janković Saša Despot
Ljubljanski župan komentira aktualno politično dogajanje. O tem, ali bo kandidiral za predsednika PS, se ni izjasnil.

Ljubljanski župan Zoran Janković se je v današnji izjavi dotaknil tudi interpelacije notranjega ministra iz vrst DL Gregorja Viranta – velik del poslancev stranke PS je glasovanje obstruiralo, nekateri pa so interpelacijo podprli.

Po besedah Jankovića so problem Virantove laži o nakupu letalskih vozovnic in to, da takšen človek ne more biti minister. Meni, da bi morali Viranta razrešiti.

Virant je po petkovem glasovanju o interpelaciji, ki jo je preživel, dejal, da bodo obstrukcijo koalicijskih kolegov v PS proučili, da pa ima nenavadno sporočilo. A Jankoviću se želja vendarle ni izpolnila, je dodal.


Ljubljanski župan pa danes pravi, da je ponosen na glasovanje poslancev PS – kot je dejal, so z odhodom povedali vse. Ko se je sestal z njimi, so se vsi strinjali, da Virant, če se mu dokaže, da je vozovnice kupil, ne more biti več minister. Zdaj čaka na tonski zapis zaslišala na Komisiji za preprečevanje korupcije, s katerim se bo pokazalo, ali je opravil nakup vozovnic ali ne.

Dobil obtožnico

Današnjo tiskovno konferenco je Janković sicer sklical, ker je v soboto prejel obtožnico. Tožilstvo jo je vložilo zaradi poslov Mercatorja v Nišu iz leta 2005, ko je Janković vodil Mercator. Očitajo mu zlorabo položaja, ker naj bi poznal pogodbo za pridobitev gradbenega dovoljenja v vrednosti 100.000 evrov in da bi preprečil izplačila. Janković je dejal, da je to njegova prva obtožnica, namerava se pritožiti.

Hkrati pa se veseli, da bo lahko šel na sodišče, kjer bo uradno dokazal svojo nedolžnost. Kot pravi, namerava v nasprotju z nekaterimi drugimi prihajati na sodišče.

Niti da niti ne

Janković pa na vprašanje o tem, ali bo kandidiral za predsednika PS, ni odgovoril nič konkretnega. Dejal je, da bo prišel kot član stranke.

Na vprašanje, ali bo znova kandidiral za župana, pa je odgovoril, da je letos v zelo dobri psihofizični kondiciji in že odločen, kaj bo naredil, obtožnica pa da mu je olajšala odločitev.

Komentarjev 14
  • dragec 20:14 07.april 2014.

    Zameru ,zameru ,ko je po zmagi na volitvah ispadel butec . Sicer da veš, jebe semeni za levico in desnico,vsi so isti, sjebali so to državo in nas razdelili.

  • Johan Spohan 17:00 07.april 2014.

    In ga poslal v demokrata komandanta po poteh avnoja logar

  • nostradamus 16:20 07.april 2014.

    roko na srce v ljubljani se je res gradilo in marsikaj postorilo a za vsem tem je velika senca gratel - donacija? ce gremo od zacetka gradili so le izbranci ve se zakaj,stozice jankovicev spomenik (primerljivi stadioni v evropi schalke,bayern ...prikaži več so kostali manj) ker g.jankovica ne cenim ne kot zupana se manj kot uspesnega poslovneza (rezultati ter nacin njegovega dela so znani vsem ) nastavljen na celo mercatorja iz strani LDS seveda z ropovo pomocjo sedaj pa poglejmo kje je mercator danes do jankovicevega prevzema ni bilo bistvenih obremenjujocih kreditov po njegovem prihodu se je zacelo in zato je danes mercator tam kjer pac je o tem bi lahko napisal zgodbo a to ni poanta popolnoma enako se je obnasal kot zupan krediti izbrani gradbinci itd.........epilog vsega tega je katastrofa