Bratuškova med prvimi tremi

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
SDS se je v tokratni redni mesečni anketi Dela praktično izenačila s SD, potem ko je prejšnje mesece kar opazno zaostajala za njo.
Oglej si celoten članek

SD bi volilo 15,6 odstotka vprašanih, SDS 15,1 odstotka, PS pa 7,8 odstotka vprašanih, kažejo rezultati ankete.

SLS bi podprlo 4,5 odstotka vprašanih, Desus 4,1 odstotka, DL 3,7 odstotka in NSi 3,2 odstotka vprašanih. Nobene stranke ne bi volilo 10,9 odstotka vprašanih, volitev se ne bi udeležilo 18,6 odstotka, 12,3 odstotka pa jih ne ve, katero stranko bi volili.

Dobra ocena vlade

Presenetljivo dobra je po navedbah Dela ocena dela vlade. Tokratna ocena je 2,87, maja pa je bila 2,55. Hkrati se je izboljšala tudi ocena dela DZ, ki je bila maja 2,33, zdaj pa je 2,77, navaja Delo.

Dogajanje v zvezi s sodbo v zadevi Patria je očitno vplivalo na javno mnenje. Delova anketa, ki je potekala prav v dneh, ko se je zaključilo sojenje, je pokazala opazen rast deleža glasov za Janševo stranko. O samem Janezu Janši se v barometru priljubljenosti tokrat niso izrekali, saj je prejšnji mesec kot najslabše ocenjeni izpadel z lestvice. Se pa na predlog anketiranih prihodnji mesec vrača nanjo, prav tako Zoran Janković, piše Delo.

Bratuškova med prvimi tremi

Na vrhu lestvice je še vedno predsednik republike Borut Pahor, drugo mesto pa je rezervirano za evropskega komisarja Janeza Potočnika. Tretja je tokrat predsednica vlade Alenka Bratušek. Najbolj je svojo oceno v primerjavi s prejšnjim mesecem zvišal predsednik Desusa Karl Erjavec, največji padec pa je anketa naštela pri evropskem poslancu Lojzetu Peterletu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 30

  • mph
    16:56 11. Junij 2013.

    Khm, pa kaj ti resno verjameš, da ima kaj veze TRUD in DELO pri tistem enem in lenobo ali podobno …

  • 06:51 11. Junij 2013.

    Em, zakaj se pa tistih 1000 malo ne potrudi in si kaj pribori? V kapitalizmu je pač tako, da se …

  • 22:04 10. Junij 2013.

    JJ je 2004-2008 prodal:<br />SIJ-slovensko industrijo jekla-rusom<br />Iskraemeco-egipačnom<br />preko debila Bavčarja hrvatom Drogo,Kolinsko, naš ponos Cocta je danes v rdeči …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.