Slovenija
15 ogledov

Bratuškova med prvimi tremi

Fištravec, alenka bratušek Nino Verdnik
SDS se je v tokratni redni mesečni anketi Dela praktično izenačila s SD, potem ko je prejšnje mesece kar opazno zaostajala za njo.

SD bi volilo 15,6 odstotka vprašanih, SDS 15,1 odstotka, PS pa 7,8 odstotka vprašanih, kažejo rezultati ankete.

SLS bi podprlo 4,5 odstotka vprašanih, Desus 4,1 odstotka, DL 3,7 odstotka in NSi 3,2 odstotka vprašanih. Nobene stranke ne bi volilo 10,9 odstotka vprašanih, volitev se ne bi udeležilo 18,6 odstotka, 12,3 odstotka pa jih ne ve, katero stranko bi volili.

Dobra ocena vlade

Presenetljivo dobra je po navedbah Dela ocena dela vlade. Tokratna ocena je 2,87, maja pa je bila 2,55. Hkrati se je izboljšala tudi ocena dela DZ, ki je bila maja 2,33, zdaj pa je 2,77, navaja Delo.

Dogajanje v zvezi s sodbo v zadevi Patria je očitno vplivalo na javno mnenje. Delova anketa, ki je potekala prav v dneh, ko se je zaključilo sojenje, je pokazala opazen rast deleža glasov za Janševo stranko. O samem Janezu Janši se v barometru priljubljenosti tokrat niso izrekali, saj je prejšnji mesec kot najslabše ocenjeni izpadel z lestvice. Se pa na predlog anketiranih prihodnji mesec vrača nanjo, prav tako Zoran Janković, piše Delo.

Bratuškova med prvimi tremi

Na vrhu lestvice je še vedno predsednik republike Borut Pahor, drugo mesto pa je rezervirano za evropskega komisarja Janeza Potočnika. Tretja je tokrat predsednica vlade Alenka Bratušek. Najbolj je svojo oceno v primerjavi s prejšnjim mesecem zvišal predsednik Desusa Karl Erjavec, največji padec pa je anketa naštela pri evropskem poslancu Lojzetu Peterletu.

Komentarjev 30
  • mph 16:56 11.junij 2013.

    Khm, pa kaj ti resno verjameš, da ima kaj veze TRUD in DELO pri tistem enem in lenobo ali podobno pri ostalih 1000? Če tako razmišljaš lahko samo sklepam, da spadaš v skupni tistega 1 na 1000. Sami američani so ...prikaži več že ugotovili (marsikateri današnji milijarderji, ki so si ustvarili to davno nazaj, beri malo), da Amerika že davno ni dežela prilik za pošteno delo ... je vse skupaj izključno mafija kapitala, laži, podtikanj, ... tako ustvarjajo danes denar.Bolj kot ironija pa verjetno predlagaš vsem, da se kar sami postavijo zase? Kaj tako, da potem odletijo na cesto, ko se bo njihovemu šefu zazdelo? Sindikati so nujni za organizirano borbo za delavske pravice. Kapitalisti pa imajo že tako ali tako na svoji strani skoraj cel državni aparat, sodstvo, ... ne v celoti seveda, tudi tam so poštenjaki. Ampak so tako redki, kot so pošteni in revni duhovniki v cerkvi. Bele vrane.

  • Stolp 06:51 11.junij 2013.

    Em, zakaj se pa tistih 1000 malo ne potrudi in si kaj pribori? V kapitalizmu je pač tako, da se mora vsak sam zase boriti. Imeli smo kao pošten sistem kjer je bilo kao za vse dovolj ampak nekateri so ...prikaži več pridno delali in bili solidarni, drugi so pa to izkoriščali. Zato je tak sistem propadel.V tem smislu podpiram tudi sindikate. Torej da se delavci sami potegnejo za svoje pravice(seveda se mora tudi vsak sam, da se ne zanaša samo na sindikate). Do tu vse v redu. Hudič pa rata ko se sindikati začnejo vmešavati v politiko. Lahko se borijo za delavske plače, pravice,.... da pa z referendumi in drugim vse blokirajo je pa nesramno. Potem naj raje ustanovijo svojo stranko in gredo v politiko. Pa da jih vidimo.

  • sintesi 22:04 10.junij 2013.

    JJ je 2004-2008 prodal:SIJ-slovensko industrijo jekla-rusomIskraemeco-egipačnompreko debila Bavčarja hrvatom Drogo,Kolinsko, naš ponos Cocta je danes v rdeči in beli verziji, Barcaffe spominja na projo, Lovšin je uničil Intereuropo, Kordež Merkur, Šrot Laško, posredno z zamenjavo Jankoviča prehaja ...prikaži veča Mercator v roke Hrvatov,,,,,in vse to še več med 2004-2008.........pa Zvonovi, vas cerkvenjake nič ne boli ko se stric iz ozadja Čerček pase s svojo 15 člansko širšo familijo na haciendi pri Umagu???????? Pa to da so večina člani SDS-a legalizirali svoje črne gradnje, kar jim je omogočil Černač preden je končal mandat, brat Janeza Janše je živel v hiši, zgrajeni na črno od l. 1995@EnBralec-bolje sralec, naj kar pumpajo kredite v socialo, učinek je, samo peščica povzpetnežev učinek pumpanja v socialo ne zanima, ker znajo samo krasti ljudem iz socialnega dna za svoje bogatenje. In ti prihajajo iz stranke SDS