Bratuškova zdaj lahko pove vse

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Protikorupcijska komisija je podrobno pretresla vse okoliščine zakaj je Alenka Bratušek samo sebe predlagala za dobro službo v Bruslju. KPK prejela še dve ločeni prijavi.
Oglej si celoten članek

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je že pregledala postopek izbire kandidatov za evropskega komisarja iz Slovenije in o tem pripravila osnutek poročila. Zdaj je na potezi Odhajajoča predsednica vlade Alenka Bratušek, ki ji je KPK že omogočila, da pojasni vse okoliščine določitve kandidatov za komisarja, med drugim tudi same sebe.

"KPK je osnutek ugotovitev po pošti posredovala predsednici vlade Alenki Bratušek. Ta se lahko v roku 7 delovnih dni po prejemu omenjenega dokumenta izjasni o navedbah v osnutku ugotovitev. Takoj zatem bo senat komisije sprejel končni dokument in z njim tudi seznanil javnost," pojasnjujejo na KPK.

Poudarjajo, da so "na lastno pobudo pričeli postopek ugotavljanja kršitev določb zakona o integriteti in preprečevanja korupcije o dolžnem izogibanju nasprotju interesov članov vlade, do katerega naj bi prišlo v postopku predlaganja oziroma odločanja o slovenskih kandidatih za člana Evropske komisije. Na isto temo je komisija naknadno prejela še dve prijavi."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:41 10. September 2014.

    komunisti so takšni,kaj češ

  • 17:47 9. September 2014.

    Najbolj žalostno pri vsem tem je, da Bratuškova o sebi res misli da je sposobna. Še leto in pol nazaj …

  • 17:15 9. September 2014.

    In taki izmečki nam že od same osamosvojitve krojijo življenje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.