Slovenija
19 ogledov

Bratuškova zdaj lahko pove vse

vojaška vaja Saša Despot
Protikorupcijska komisija je podrobno pretresla vse okoliščine zakaj je Alenka Bratušek samo sebe predlagala za dobro službo v Bruslju. KPK prejela še dve ločeni prijavi.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je že pregledala postopek izbire kandidatov za evropskega komisarja iz Slovenije in o tem pripravila osnutek poročila. Zdaj je na potezi Odhajajoča predsednica vlade Alenka Bratušek, ki ji je KPK že omogočila, da pojasni vse okoliščine določitve kandidatov za komisarja, med drugim tudi same sebe.

"KPK je osnutek ugotovitev po pošti posredovala predsednici vlade Alenki Bratušek. Ta se lahko v roku 7 delovnih dni po prejemu omenjenega dokumenta izjasni o navedbah v osnutku ugotovitev. Takoj zatem bo senat komisije sprejel končni dokument in z njim tudi seznanil javnost," pojasnjujejo na KPK.

Poudarjajo, da so "na lastno pobudo pričeli postopek ugotavljanja kršitev določb zakona o integriteti in preprečevanja korupcije o dolžnem izogibanju nasprotju interesov članov vlade, do katerega naj bi prišlo v postopku predlaganja oziroma odločanja o slovenskih kandidatih za člana Evropske komisije. Na isto temo je komisija naknadno prejela še dve prijavi."

Komentarjev 5
  • vladek 11:41 10.september 2014.

    komunisti so takšni,kaj češ

  • Johan Spohan 17:47 09.september 2014.

    Najbolj žalostno pri vsem tem je, da Bratuškova o sebi res misli da je sposobna. Še leto in pol nazaj je bila navaden kanclajfuks na finančnem ministrstvu, kjer je verjetno glede na njeno sposobnost in poklicno izobrazbo lahko le vpisovala ...prikaži več številke v razpredelnice. Danes pa se predstavlja kot premierka, vsi pa vemo kaj je delala in nič naredila.

  • Avatar čavez
    čavez 17:15 09.september 2014.

    In taki izmečki nam že od same osamosvojitve krojijo življenje.