Brdo pri Kranju: O logističnem holdingu

Foto: Žurnal24 Hrvatje bodo v začetku prihodnjega leta objavili razpis za prenovo Hrvaških žele
Na Brdu pri Kranju potekala konferenca o umestitvi slovenske transportne logistike v Evropi. Mehdorn: Ne bo prelivanja denarja. Pahor: Danes čas za razpravo in ne odločanje.
Oglej si celoten članek

Osnovne vsebinske predloge glede bodoče organizacije logistike in transporta v Sloveniji je pod taktirko nekdanjega prvega moža Deutsche Bahna Hartmuta Mehdorna čez poletje pripravljal usmerjevalni odbor oziroma njegove štiri delovne skupine.

Mehdorn je predstavil idejo o slovenskem logističnem holdingu. Država bi bila, kot je zagotovil, večinska vsaj 51 odstotna lastnica holdinga, ki bi bil stoodstoten lastnik Slovenskih železnic, Intereurope in Luke Koper.

"Ne bo prelivanja denarja, Luka Koper ne bo financirala železnic," je obljubil. Po njegovem bi morali odločitev za holding ali proti sprejeti že decembra.

Pahor: Danes ni čas za odločanje
Premier Borut Pahor je ob začetku konference dejal, da danes ni dan za odločanje, pač pa za razpravo in izmenjavo mnenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.