Slovenija
1 ogledov

Brdo pri Kranju: O logističnem holdingu

Hrvatje bodo v začetku prihodnjega leta objavili razpis za prenovo Hrvaških žele Žurnal24 main
Na Brdu pri Kranju potekala konferenca o umestitvi slovenske transportne logistike v Evropi. Mehdorn: Ne bo prelivanja denarja. Pahor: Danes čas za razpravo in ne odločanje.

Osnovne vsebinske predloge glede bodoče organizacije logistike in transporta v Sloveniji je pod taktirko nekdanjega prvega moža Deutsche Bahna Hartmuta Mehdorna čez poletje pripravljal usmerjevalni odbor oziroma njegove štiri delovne skupine.

Mehdorn je predstavil idejo o slovenskem logističnem holdingu. Država bi bila, kot je zagotovil, večinska vsaj 51 odstotna lastnica holdinga, ki bi bil stoodstoten lastnik Slovenskih železnic, Intereurope in Luke Koper.

"Ne bo prelivanja denarja, Luka Koper ne bo financirala železnic," je obljubil. Po njegovem bi morali odločitev za holding ali proti sprejeti že decembra.

Pahor: Danes ni čas za odločanje
Premier Borut Pahor je ob začetku konference dejal, da danes ni dan za odločanje, pač pa za razpravo in izmenjavo mnenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.