Brecelj dobiva spor s Hočevarjem

Foto: Žurnal24 V zdravniški zbornici predlagajo mediacijo med sprtima zdravnikoma, Erikom Brecl
Predsednica zdravniške zbornice Gordana Živčec Kalan je dejala, da je Hočevar v primeru Brecelj kršil etični kodeks zdravnikov.
Oglej si celoten članek

Odbor za pravno-etična vprašanja pri Zdravniški zbornici Slovenije je ugotovil slabe medosebne odnose ter številne komunikacijske kratke stike na operativnem oddelku onkološkega inštituta.

Preučevati so jih začeli po prijavi kirurga Erika Breclja, ki je svojemu predstojniku Marku Hočevarju očital kršitev zdravniške etike, ker naj bi ta zunaj bolnišnice neupravičeno razpravljal o Breclju in njegovih bolnikih.

Predsednica zbornice Gordana Živčec Kalan je za Pop TV dejala, da je Hočevar kršil etični kodeks zdravnikov, in obenem pojasnila, da je bila kršitev kodeksa v tem, da je predstojnik svojega podrejenega v medijih izpostavil strokovni presoji, kar je po njenem mnenju "povsem neustrezno".

Člani omenjenega odbora se strinjajo, da je potrebna takojšnja umiritev položaja in da naj se v ta namen celotna dokumentacija preda v obravnavo strokovnemu svetu onkološkega inštituta. Člani odbora se tudi strinjajo, da bi bil primeren ukrep mediacija med sprtimi zdravniki, so še zapisali v sklepu.

Niti Hočevar niti vodstvo onkološkega inštituta z odločitvijo zbornice niso uradno seznanjeni, zato je za zdaj ne komentirajo, je še poročala Pop TV.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.