Slovenija
1 ogledov

Brecelj dobiva spor s Hočevarjem

V zdravniški zbornici predlagajo mediacijo med sprtima zdravnikoma, Erikom Brecl Žurnal24 main
Predsednica zdravniške zbornice Gordana Živčec Kalan je dejala, da je Hočevar v primeru Brecelj kršil etični kodeks zdravnikov.

Odbor za pravno-etična vprašanja pri Zdravniški zbornici Slovenije je ugotovil slabe medosebne odnose ter številne komunikacijske kratke stike na operativnem oddelku onkološkega inštituta.

Preučevati so jih začeli po prijavi kirurga Erika Breclja, ki je svojemu predstojniku Marku Hočevarju očital kršitev zdravniške etike, ker naj bi ta zunaj bolnišnice neupravičeno razpravljal o Breclju in njegovih bolnikih.

Predsednica zbornice Gordana Živčec Kalan je za Pop TV dejala, da je Hočevar kršil etični kodeks zdravnikov, in obenem pojasnila, da je bila kršitev kodeksa v tem, da je predstojnik svojega podrejenega v medijih izpostavil strokovni presoji, kar je po njenem mnenju "povsem neustrezno".

Člani omenjenega odbora se strinjajo, da je potrebna takojšnja umiritev položaja in da naj se v ta namen celotna dokumentacija preda v obravnavo strokovnemu svetu onkološkega inštituta. Člani odbora se tudi strinjajo, da bi bil primeren ukrep mediacija med sprtimi zdravniki, so še zapisali v sklepu.

Niti Hočevar niti vodstvo onkološkega inštituta z odločitvijo zbornice niso uradno seznanjeni, zato je za zdaj ne komentirajo, je še poročala Pop TV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.