Slovenija
0 ogledov

Brecelj dobiva spor s Hočevarjem

V zdravniški zbornici predlagajo mediacijo med sprtima zdravnikoma, Erikom Brecl Žurnal24 main
Predsednica zdravniške zbornice Gordana Živčec Kalan je dejala, da je Hočevar v primeru Brecelj kršil etični kodeks zdravnikov.

Odbor za pravno-etična vprašanja pri Zdravniški zbornici Slovenije je ugotovil slabe medosebne odnose ter številne komunikacijske kratke stike na operativnem oddelku onkološkega inštituta.

Preučevati so jih začeli po prijavi kirurga Erika Breclja , ki je svojemu predstojniku Marku Hočevarju očital kršitev zdravniške etike, ker naj bi ta zunaj bolnišnice neupravičeno razpravljal o Breclju in njegovih bolnikih.

Predsednica zbornice Gordana Živčec Kalan je za Pop TV dejala, da je Hočevar kršil etični kodeks zdravnikov, in obenem pojasnila, da je bila kršitev kodeksa v tem, da je predstojnik svojega podrejenega v medijih izpostavil strokovni presoji, kar je po njenem mnenju "povsem neustrezno" .

Člani omenjenega odbora se strinjajo, da je potrebna takojšnja umiritev položaja in da naj se v ta namen celotna dokumentacija preda v obravnavo strokovnemu svetu onkološkega inštituta. Člani odbora se tudi strinjajo, da bi bil primeren ukrep mediacija med sprtimi zdravniki, so še zapisali v sklepu.

Niti Hočevar niti vodstvo onkološkega inštituta z odločitvijo zbornice niso uradno seznanjeni, zato je za zdaj ne komentirajo, je še poročala Pop TV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.