Breda Kutin zahtevala preveč, Gen-I je odstopil

Foto: Anže Petkovšek Breda Kutin Foto: Anže Petkovšek Breda Kutin Foto: Benjamin Kovač Slovenija 18.11.10, Robert Golob, direktor Gen i, energetika, Intervju, foto: Be
Gen-I ne bo sodeloval na današnji licitaciji Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS), kjer so doslej dvakrat zmagali.
Oglej si celoten članek

"Zaradi zaostrenih razmer na energetskih trgih ter povišanih finančnih zahtev s strani organizatorja, ocenjujemo, da znotraj tokratne licitacije ne moremo ponuditi dovolj visokih prihrankov, zato smo se odločili, da na tokratni licitaciji ne bomo sodelovali," so sporočili strankam. V prejšnji akciji so bili ocenjeni prihranki sodelujočih milijon evrov.

Odločitev Gen-I je toliko bolj presenetljiva, ker so v preteklosti kot najcenejši ponudnik elektrike in zemeljskega plina dvakrat zmagali na licitaciji v akciji Zamenjaj in prihrani.

Za koliko so se zvišali finančne zahteve ZPS, ki jo vodi Breda Kutin, v Gen-I niso želeli komentirati, več informacij obljubljajo prihodnji teden. Odgovorov ZPS še nismo prejeli.

V Gen-I, ki ga vodi Robert Golob, sicer obljubljajo, da bodo "v okviru 10. obletnice pričetka oskrbe s poceni elektriko za naše stranke pripravili prav posebno ponudbo".

V akciji Zamenjaj in prihrani 3 danes poteka licitacija, po podatkih s spletne strani zamenjajinprihrani.si sodeluje več kot 28 tisoč odjemalcev. Sodelujoči bodo maja obveščeni o ocenjenih prihrankih, ki jih lahko dosežejo z zamenjavo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:02 4. April 2019.

    Kdo je zmagal?

  • 09:33 4. April 2019.

    Če bodo hoteli kaj zaslužit si takih cen ne bodo mogli privoščiti sploh ne v prihodnosti ker gredo cene dolgoročno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.