Slovenija
7976 ogledov

Breda Kutin zahtevala preveč, Gen-I je odstopil

Breda Kutin
1/3
Anže Petkovšek
Gen-I ne bo sodeloval na današnji licitaciji Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS), kjer so doslej dvakrat zmagali.

"Zaradi zaostrenih razmer na energetskih trgih ter povišanih finančnih zahtev s strani organizatorja, ocenjujemo, da znotraj tokratne licitacije ne moremo ponuditi dovolj visokih prihrankov, zato smo se odločili, da na tokratni licitaciji ne bomo sodelovali," so sporočili strankam. V prejšnji akciji so bili ocenjeni prihranki sodelujočih milijon evrov.

Odločitev Gen-I je toliko bolj presenetljiva, ker so v preteklosti kot najcenejši ponudnik elektrike in zemeljskega plina dvakrat zmagali na licitaciji v akciji Zamenjaj in prihrani.

Za koliko so se zvišali finančne zahteve ZPS, ki jo vodi Breda Kutin, v Gen-I niso želeli komentirati, več informacij obljubljajo prihodnji teden. Odgovorov ZPS še nismo prejeli.

V Gen-I, ki ga vodi Robert Golob, sicer obljubljajo, da bodo "v okviru 10. obletnice pričetka oskrbe s poceni elektriko za naše stranke pripravili prav posebno ponudbo".

V akciji Zamenjaj in prihrani 3 danes poteka licitacija, po podatkih s spletne strani zamenjajinprihrani.si sodeluje več kot 28 tisoč odjemalcev. Sodelujoči bodo maja obveščeni o ocenjenih prihrankih, ki jih lahko dosežejo z zamenjavo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ocenjevalec 16:02 04.april 2019.

    Kdo je zmagal?

  • Skipi 09:33 04.april 2019.

    Če bodo hoteli kaj zaslužit si takih cen ne bodo mogli privoščiti sploh ne v prihodnosti ker gredo cene dolgoročno samo navzgor.Njihovo dobičej je glede na količino prodaje precej nizek (pa še vedno visok), očitno pretiravajo pri nizkih ponudbah.