Brez gesla lahko Siri pride do imenika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
S preprostim manevrom je moč zaobiti geslo in dostopati do podatkov na zaklenjenem iPhonu.
Oglej si celoten članek

Kljub temu, da je iPhone zaklenjen, lahko dostopate do stikov in fotografij, shranjenih na napravi. To je mogoče zaradi napake v Siri, ki lahko s pomočjo Twitterja poišče elektronski naslov, ki ga nato uporabi za odpiranje imenika, ne da bi bilo treba vnesti geslo za odklepanje telefona. 

Kot piše Telegraph, ni treba, da ima iPhone naloženo aplikacijo Twitter. Potrebna pa je funkcija 3D dotik, ki je na voljo na modelih iPhone 6s in 6s Plus. Ostali modeli, tudi iPhone SE, predstavljen prejšnji mesec, niso ranljivi. 

Siri mora poiskati tvit

Do podatkov na telefonu pridete tako, da Siri ukažete, naj poišče tvite, ki vsebujejo elektronski naslov. Ko najde tvit, ga s pomočjo 3D dotika dodamo med stike, kar odpre imenik. Med dodajanjem stika ima tako uporabnik pred seboj vse stike na telefonu. Če med vnašanjem stika izbere še možnost urejanja stikov fotografije, lahko vstopi v galerijo slik na telefonu. 

Apple zaenkrat še ni predstavil rešitve za omenjeni problem. Uporabniki se lahko zaščitijo sami. Ena od možnosti je ta, da onemogočijo nekatere funkcije, ki jih ima Siri. Najlažje je, da izklopite Siri, ko je telefon zaklenjen. V kolikor to ne želite storiti, lahko onemogočite Siri dostop do vaših fotografij, kar pa ji ne bo preprečilo dostopa do imenika.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.