Slovenija
25 ogledov

Brez gesla lahko Siri pride do imenika

iphone 6s Profimedias
S preprostim manevrom je moč zaobiti geslo in dostopati do podatkov na zaklenjenem iPhonu.

Kljub temu, da je iPhone zaklenjen, lahko dostopate do stikov in fotografij, shranjenih na napravi. To je mogoče zaradi napake v Siri, ki lahko s pomočjo Twitterja poišče elektronski naslov, ki ga nato uporabi za odpiranje imenika, ne da bi bilo treba vnesti geslo za odklepanje telefona. 

Kot piše Telegraph, ni treba, da ima iPhone naloženo aplikacijo Twitter. Potrebna pa je funkcija 3D dotik, ki je na voljo na modelih iPhone 6s in 6s Plus. Ostali modeli, tudi iPhone SE, predstavljen prejšnji mesec, niso ranljivi. 

Siri mora poiskati tvit

Do podatkov na telefonu pridete tako, da Siri ukažete, naj poišče tvite, ki vsebujejo elektronski naslov. Ko najde tvit, ga s pomočjo 3D dotika dodamo med stike, kar odpre imenik. Med dodajanjem stika ima tako uporabnik pred seboj vse stike na telefonu. Če med vnašanjem stika izbere še možnost urejanja stikov fotografije, lahko vstopi v galerijo slik na telefonu. 

Apple zaenkrat še ni predstavil rešitve za omenjeni problem. Uporabniki se lahko zaščitijo sami. Ena od možnosti je ta, da onemogočijo nekatere funkcije, ki jih ima Siri. Najlažje je, da izklopite Siri, ko je telefon zaklenjen. V kolikor to ne želite storiti, lahko onemogočite Siri dostop do vaših fotografij, kar pa ji ne bo preprečilo dostopa do imenika.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.