Brez skrbi, ni virus, le nadležno pismo

Foto: Printscreen Varni na internetu
Foto: Printscreen Varni na internetu
Pri Varni na internetu mirijo, da se ni pojavil nov virus, s katerim bi lahko izgubili vse, kar je na vašem računalniku. Tokrat gre za nenevarno verižno pismo.
Oglej si celoten članek

Na različnih slovenskih forumih in prek elektronske pošte kroži opozorilo o novem virusu. Pri Varni na internetu ga takole opisujejo: "Uporabnik naj bi po elektronski pošti dobil na prvi pogled neškodljivo Power Point predstavitev “Življenje je lepo” z besedilom “Imam vašo lepo sliko o vas!! Ali stojiš tudi na tej sliki!!”

Po odprtju priponke naj bi avtor virusa pridobil vse osebne datoteke ter ukradel vaše bančne podatke. V opozorilu piše, da se po odprtju prikaže opozorilo: “To je zdaj prepozno, tvoje življenje ni več lepo.”“ Izgubili naj bi vse, kar je na vašem računalniku.

Gre za potegavščino

V tem primeru gre za potegavščino, ki je samodejno prevedena iz angleškega jezika, mirijo pri Varni na internetu. "E-mail naslov pošiljatelja jamiepemie13@%C5%BEivo.com je pravzaprav drug zapis za jamiepemie13@živo.com. Živo.com pa je seveda prevod domene live.com.,“ pojasnjujejo.

Potegavščina s to vsebino se po mnenju Varni na internetu v obliki verižnega pisma pojavi vsakih nekaj let, pozimi 2012 tudi v slovenskem jeziku. "Najdete tudi nizozemske zapise o tej potegavščini iz leta 2008 in reference na prve takšne primere v angleškem jeziku iz leta 2005 (npr. http://www.hoax-slayer.com/life-is-beautiful-virus-hoax.html)," pravijo.

Če tudi vi prejmete elektronsko pošto, ki opozarja na zgornji virus, ga izbrišite in ga ne prepošiljajte naprej, svetujejo pri Varni na internetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.