Slovenija
24 ogledov

Brez skrbi, ni virus, le nadležno pismo

Virus Printscreen Varni na internetu
Pri Varni na internetu mirijo, da se ni pojavil nov virus, s katerim bi lahko izgubili vse, kar je na vašem računalniku. Tokrat gre za nenevarno verižno pismo.

Na različnih slovenskih forumih in prek elektronske pošte kroži opozorilo o novem virusu. Pri Varni na internetu ga takole opisujejo: "Uporabnik naj bi po elektronski pošti dobil na prvi pogled neškodljivo Power Point predstavitev “Življenje je lepo” z besedilom “Imam vašo lepo sliko o vas!! Ali stojiš tudi na tej sliki!!”

Po odprtju priponke naj bi avtor virusa pridobil vse osebne datoteke ter ukradel vaše bančne podatke. V opozorilu piše, da se po odprtju prikaže opozorilo: “To je zdaj prepozno, tvoje življenje ni več lepo.”“ Izgubili naj bi vse, kar je na vašem računalniku.

Gre za potegavščino

V tem primeru gre za potegavščino, ki je samodejno prevedena iz angleškega jezika, mirijo pri Varni na internetu. "E-mail naslov pošiljatelja jamiepemie13@%C5%BEivo.com je pravzaprav drug zapis za jamiepemie13@živo.com. Živo.com pa je seveda prevod domene live.com.,“ pojasnjujejo.

Potegavščina s to vsebino se po mnenju Varni na internetu v obliki verižnega pisma pojavi vsakih nekaj let, pozimi 2012 tudi v slovenskem jeziku. "Najdete tudi nizozemske zapise o tej potegavščini iz leta 2008 in reference na prve takšne primere v angleškem jeziku iz leta 2005 (npr. http://www.hoax-slayer.com/life-is-beautiful-virus-hoax.html)," pravijo.

Če tudi vi prejmete elektronsko pošto, ki opozarja na zgornji virus, ga izbrišite in ga ne prepošiljajte naprej, svetujejo pri Varni na internetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.