Brezigarjevo pozvali k transparentnosti

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Predsednik društva Mali delničarji – Skupaj smo močnejši Rajko Stanković vložil poziv Brezigarjevi za transparentno ravnanje tožilstva v primeru Šrot in Bavčar.
Oglej si celoten članek

Društvo Mali delničarji – Skupaj smo močnejši (MDS) generalno državno tožilko poziva k zagotovitvi "zakonitega in transparentnega ravnanja državnega tožilstva pri zastopanju kazenske obtožbe v primeru storitve kaznivih dejanj zoper gospodarstvo, izvršenih s strani nekdanjega zakonitega zastopnika Pivovarne Laško, Boška Šrota, in nekdanjega zakonitega zastopnika holdinške skupine Istrabenz, Igorja Bavčarja, ter drugih oseb, vpletenih v obe zadevi."

Poziv si lahko preberete na tej povezavi.

Pri pozivu so se navezali na policijsko preiskavo, ki naj bi bila povezana z dvema nezakonitima menedžerskima prevzemoma znanih gospodarskih družb. Po njihovem ni nobenega dvoma, da je šlo v preiskavi za preverjanje zakonitosti izvorov financiranja predmetnih prevzemov in drugih poslovnih dejavnosti v Istrabenzu v času Bavčarja ter Pivovarni Laško pod Šrotovo taktirko.

Kot pišejo, je v času opravljanja gospodarske dejavnosti pod vodstvom Šrota in Bavčarja prišlo do spornih nezakonitih ravnanj, ki imajo zakonske determinante kaznivih dejanj, storjenih zoper gospodarstvo. Poleg tega po njihovem omenjena nista ravnala v skladu z načelom vestnega in skrbnega gospodarstvenika, izpeljala sta prikriti prevzem, prek prikritega lastništva pa obvladovala interese obeh gospodarskih družb.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.