Slovenija
14 ogledov

Brezigarjevo pozvali k transparentnosti

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Predsednik društva Mali delničarji – Skupaj smo močnejši Rajko Stanković vložil poziv Brezigarjevi za transparentno ravnanje tožilstva v primeru Šrot in Bavčar.

Društvo Mali delničarji – Skupaj smo močnejši (MDS) generalno državno tožilko poziva k zagotovitvi "zakonitega in transparentnega ravnanja državnega tožilstva pri zastopanju kazenske obtožbe v primeru storitve kaznivih dejanj zoper gospodarstvo, izvršenih s strani nekdanjega zakonitega zastopnika Pivovarne Laško, Boška Šrota, in nekdanjega zakonitega zastopnika holdinške skupine Istrabenz, Igorja Bavčarja, ter drugih oseb, vpletenih v obe zadevi."

Poziv si lahko preberete na tej povezavi.

Pri pozivu so se navezali na policijsko preiskavo, ki naj bi bila povezana z dvema nezakonitima menedžerskima prevzemoma znanih gospodarskih družb. Po njihovem ni nobenega dvoma, da je šlo v preiskavi za preverjanje zakonitosti izvorov financiranja predmetnih prevzemov in drugih poslovnih dejavnosti v Istrabenzu v času Bavčarja ter Pivovarni Laško pod Šrotovo taktirko.

Kot pišejo, je v času opravljanja gospodarske dejavnosti pod vodstvom Šrota in Bavčarja prišlo do spornih nezakonitih ravnanj, ki imajo zakonske determinante kaznivih dejanj, storjenih zoper gospodarstvo. Poleg tega po njihovem omenjena nista ravnala v skladu z načelom vestnega in skrbnega gospodarstvenika, izpeljala sta prikriti prevzem, prek prikritega lastništva pa obvladovala interese obeh gospodarskih družb.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.