Brezplačna parkirna mesta imajo pod video nadzorom

Foto: Slovenske železnice parkirišča kolesa slovenske železnice Foto: Slovenske železnice parkirišča kolesa slovenske železnice Foto: Slovenske železnice parkirišča kolesa slovenske železnice Foto: Slovenske železnice parkirišča kolesa slovenske železnice Foto: Slovenske železnice parkirišča kolesa slovenske železnice
Na treh novih lokacijah je na voljo 244 brezplačnih parkirnih mest za kolesa.
Oglej si celoten članek

Slovenske železnice so uredile tri nove lokacije za parkiranje koles. Projekt, ki ga je izvedla SŽ-Infrastruktura zajema 244 brezplačnih parkirnih mest, od katerih je 96 pokritih na južnem vhodu v železniški podhod na območju železniške postaja Ljubljana. Na pokritem delu je na voljo stojalo s tlačilko in orodjem za popravilo koles. Vse te lokacije so varovane z video nadzorom. 

Skupno je tako na področju železniške postaje Ljubljana na voljo 334 urejenih parkirnih mest za kolesa. Uvedena je tudi prenova prometne ureditve, ki omogoča kolesarjem bolj varno uporabo površin v območju postaje, na novo je urejen tudi promet vstopa na glavno parkirišče za avtomobile, z novim krožiščem, ki omogoča večjo pretočnost prometa. 

Na območju železniške postaje Ljubljana je uvedena tudi prenova prometne ureditve, ki omogoča kolesarjem bolj varno uporabo površin v območju postaje, na novo je urejen tudi promet vstopa na glavno parkirišče za avtomobile, z novim krožiščem, ki omogoča večjo pretočnost prometa na tem območju.

Foto: Slovenske železnice parkirišča kolesa slovenske železnice

Dodatnih 220 lokacij po Sloveniji

V okviru skupnega projekta Ministrstva za okolje in prostor, Direkcije RS za Infrastrukturo in SŽ-Infrastruktura d. o. o. je predvidena izvedba novih kolesarnic in parkirišč za kolesa na celotnem slovenskem železniškem omrežju. Nova parkirna mesta naj bi dobili na 220 železniških postajah in postajališčih. Izvedba projekta se financira s strani Ministrstva za okolje in prostor, in sicer iz Sklada podnebnih sprememb, saj je ena izmed osrednjih prioritet tega ministrstva boj proti podnebnim spremembam. Tudi vsa ta na novo urejena parkirna mesta za kolesa bodo brezplačna za javno uporabo. 

V okviru projekta bodo urejene tudi površine za izposojo in polnjenje električnih koles. 

Slovenija Vozovnice za vlak tudi prek mobilne aplikacije

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.