Slovenija
489 ogledov

Brezplačna parkirna mesta imajo pod video nadzorom

parkirišča kolesa slovenske železnice
1/5
Slovenske železnice
Na treh novih lokacijah je na voljo 244 brezplačnih parkirnih mest za kolesa.

Slovenske železnice so uredile tri nove lokacije za parkiranje koles. Projekt, ki ga je izvedla SŽ-Infrastruktura zajema 244 brezplačnih parkirnih mest, od katerih je 96 pokritih na južnem vhodu v železniški podhod na območju železniške postaja Ljubljana. Na pokritem delu je na voljo stojalo s tlačilko in orodjem za popravilo koles. Vse te lokacije so varovane z video nadzorom. 

Skupno je tako na področju železniške postaje Ljubljana na voljo 334 urejenih parkirnih mest za kolesa. Uvedena je tudi prenova prometne ureditve, ki omogoča kolesarjem bolj varno uporabo površin v območju postaje, na novo je urejen tudi promet vstopa na glavno parkirišče za avtomobile, z novim krožiščem, ki omogoča večjo pretočnost prometa. 

Na območju železniške postaje Ljubljana je uvedena tudi prenova prometne ureditve, ki omogoča kolesarjem bolj varno uporabo površin v območju postaje, na novo je urejen tudi promet vstopa na glavno parkirišče za avtomobile, z novim krožiščem, ki omogoča večjo pretočnost prometa na tem območju.

parkirišča kolesa slovenske železnice | Avtor: Slovenske železnice Slovenske železnice

Dodatnih 220 lokacij po Sloveniji

V okviru skupnega projekta Ministrstva za okolje in prostor, Direkcije RS za Infrastrukturo in SŽ-Infrastruktura d. o. o. je predvidena izvedba novih kolesarnic in parkirišč za kolesa na celotnem slovenskem železniškem omrežju. Nova parkirna mesta naj bi dobili na 220 železniških postajah in postajališčih. Izvedba projekta se financira s strani Ministrstva za okolje in prostor, in sicer iz Sklada podnebnih sprememb, saj je ena izmed osrednjih prioritet tega ministrstva boj proti podnebnim spremembam. Tudi vsa ta na novo urejena parkirna mesta za kolesa bodo brezplačna za javno uporabo. 

V okviru projekta bodo urejene tudi površine za izposojo in polnjenje električnih koles. 

Slovenske železnice Slovenija Vozovnice za vlak tudi prek mobilne aplikacije
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.