Slovenija
3106 ogledov

"V poskusu številka "žnj" mi je uspelo

Slovenske železnice
Končno so SŽ uvedle možnost spletnega nakupa vozovnic, a zadeva ne deluje, kot bi morala.

Konec preteklega tedna smo v prispevku Revolucija na Slovenskih železnicah pisali, da je mogoče po novem vozovnico kupiti tudi prek spleta. A, kot kažejo pripombe potnikov, zadeva ne deluje kot bi morala. 

"Prejšnji teden so se naše železnice hvalile z možnostjo spletnega nakupa vozovnic," pravi eden od potnikov. "Je mogoče, da danes noben vlak ne vozi na Jesenice." Drugi pritrjuje: "Tudi sam sem preiskušal različne kombinacije in nekako ni najbolje delovalo." Po nekaj poskusih mu je končno uspelo.

Nakup smo večkrat preiskusili tudi sami in po nekaj poskusih prišli do možnosti plačaj, a se je tudi nam zatikalo. Bodisi se je ustavilo že takoj na začetku, pri prikazu voženj, ali pa smo uspeli nekaj korakov naprej in pri opciji plačaj naleteli na obvestilo "Server Error". 

Server Error | Avtor:
Glede nakupa vozovnic preko spleta smo vprašali tudi Sloevnske železnice, a pravijo, da večjih težav do sedaj niso zaznali. 

Pokličite na brezplačno številko

"V primeru nejasnosti pri naročanju, se lahko potniki obrnejo na brezplačno številko 080 8111," svetuje Tea Šavor, ki je zadolžena za stike z javnostjo. 

Na spletni strani Slovenskih železnic je priložen tudi predstavitveni video z navodili, v katerem je prikazan postopek nakupa vozovnice. 

Slovenske železnice | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenske železnice so sicer v prvih dneh možnosti nakupa preko spleta prodale povprečno 60 kart dnevno. "Pričakujemo, da bo število kart višje, ko bo na voljo tudi mobilna aplikacija," še pravi Šavorjeva. 

Trenutno je mogoče kupiti le enosmerne in povratne vozovnice za notranji promet po redni ceni, za otroke s 50 odstotnim popustom in brezplačne vozovnice za otroke do šestega leta, piše na spletni strani Slovenskih železnic. Plačati je mogoče s kartico (Maestro, Mastecard ali Viso) ali z Moneto, ne pa na primer z Mbills ali s Paypal.

Nakup je mogoče opraviti na tej povezavi.

Kupljeno vozovnico je možno natisniti ali jo shraniti, kar pomeni, da je ni nujno potrebno natisniti, bo pa hramba precej enostavnejša z mobilno aplikacijo. Sprevodnik bo kodo na vozovnici prebral s čitalcem in vam izpisal vozovnico. To morate hraniti do konca potovanja in edina velja v primeru prestopa.

"Vozovnice za mednarodni promet bodo v prodaji v prvi polovici naslednjega leta - odvisno od uskladitve evropskih železniških prevoznikov in potrditve pristojnih organov," so zapisali na svoji spletni strani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jakec1575 12:26 05.december 2018.

    Enemu prijatelji, sincku od koga so placali visok znesek, da so dobili zmazek od aplikacije.