Slovenija
5709 ogledov

Nov preobrat na Slovenskih železnicah

Slovenske železnice Slovenske železnice
Zgodba o sporu med velikima nasprotnikoma, kot kaže, dobila epilog.

Nekdanji delavski direktor Slovenskih železnic (SŽ) Albert Pavlič je podpisal sporazumno odpoved delovnega razmerja. V petek je bil namreč Pavlič prisiljen odstopiti z vseh funkcij v Sindikatu železničarjev Slovenije, s čimer ni več izpolnjeval pogojev za profesionalnega zaupnika, je poročal POP TV.

V sredo je po poročanju omenjene televizije Pavličev nasprotnik na SŽ Silvo Berdajs v enem izmed lokalov sestankoval s sindikalisti. Po sestanku so v javnost poslali sporočilo, da Pavlič sindikat vodi avtokratsko, da grozi in šikanira ter ga ne podpirajo več. Pod sporočilo se je podpisal tudi Anton Škrajnar, ki mu je pred časom Berdajs grozil.

Silvo Berdajs (Foto: BOBO) Sindikalist SŽ Slovenija Včeraj: "Zj**al te bom kot psa!" Danes: "To ni bila grožnja!"

POP TV odziva Pavliča ni uspel dobiti. Generalni direktor SŽ Dušan Mes pa zadeve ni komentiral, saj gre po njegovem mnenju za interno sindikalno zadevo.

Pred tem sta Pavlič in Berdajs po poročanju televizije vrsto let skupaj obvladovala železničarske sindikate. Pred sedmimi meseci se je med njima vnel spor. Po objavi odkritih groženj Škrajnarju je Berdajs v disciplinskem postopku dobil opomin in je moral odstopiti iz nadzornega sveta SŽ.

slovenske železnice Slovenija Silvo Berdajs odstopil

Pavliča, sicer dolgoletnega delavskega direktorja SŽ, je svet delavcev v začetku letošnjega marca razrešil s tega položaja. Povod za njegovo razrešitev naj bi bil spor z Berdajsom, in sicer, kot je pred časom poročal portal Siol, zaradi preiskave o sumu korupcije na SŽ.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Dusan Kokalj 10:59 16.oktober 2018.

    Dva puhloglavca in to zelo pokvarjena

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 08:09 15.oktober 2018.

    itak sami lopovi kamor pogledaš

  • janko89 23:58 14.oktober 2018.

    Imaš prav g. križar. To prase zaveljeno Berdajsevo kljuse-tako nagravžnega obraza in hinavsko maščevalnega pogleda, lahko srečaš samo 1x ali nikoli v življenju. Ta navaden svinakar, požrešnež, grdo karakterno svinjsko tele. Se opravičujem, a za tako nagravžno osebo ni dovolj ...prikaži več grdih izrazov! Je svinjski produkt izrodka družbe ! Bljek za kozlat !