Slovenija
5392 ogledov

Včeraj: "Zj**al te bom kot psa!" Danes: "To ni bila grožnja!"

Silvo Berdajs (Foto: BOBO) Bobo
Sindkialist zanika, da bi grozil.

Predsednik sveta delavcev in generalni sekretar sindikata strojevodij na Slovenskih železnicah Silvo Berdajs obžaluje besede, ki jih je izrekel v objavljenem telefonskem pogovoru z enim od zaposlenih v SŽ - Potniški promet. Berdajs ob tem zavrača "zlonamerne" očitke o grožnjah, svete delavcev pa poziva, naj se opredelijo do njegovega ravnanja.

Spletni portal Siol je v četrtek objavil posnetek telefonskega pogovora med Berdajsom in enem od članov sveta delavcev v družbi SŽ - Potniški promet Antonom Škrajnarjem. V pogovoru Berdajs sogovorniku večkrat zagrozi, med drugim s tem, da ga bo spravil iz službe. "Zj**al te bom kot psa," ga zmerja. 

Berdajs je danes zapisal, da se lahko za posnetek upravičeno domneva, da je bil skrbno načrtovan. "Izrečene besede obžalujem, ker so bile izrečene v afektu prejete informacije o preklicu njegovega lastnoročnega in prostovoljnega podpisa o nadaljnji vključenosti sveta delavcev SŽ - Potniški promet v svetu delavcev kapitalsko povezanih družb," je dodal.

Berdajs je zapisal, da je v pogovoru uporabil neprimerne besede, za katere se je Škrajnarju že večkrat opravičil, s pismom pa se želi opravičiti še vsem zaposlenim. Zavrnil pa je "zlonamerne ocene o izrečenih grožnjah", ker da to ni bil niti njegov namen niti jih ne bi mogel realizirati.

železnice | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Svete delavcev je pozval, naj se do njegovega ravnanja opredelijo, sam pa bo spoštoval, kakršnokoli odločitev bo pristojni svet delavcev sprejel.

Spori med sindikati in posamezniki iz sindikatov in sveta delavcev so na Slovenskih železnicah vse intenzivnejši. V četrtek zvečer je generalni direktor železnic Dušan Mes v pogovoru za POP TV dejal, da je poslovodstvo doslej pustilo, da se zadeve odvijajo po svoje, ker zakonodaja omogoča avtonomnost teh organov. "Po tem posnetku pa se bodo stvari spremenile," je napovedal.

Mes je pojasnil, da so disciplinske postopke že sprožili proti več ljudem. Posledice so lahko tudi odpovedi delovnega razmerja, je poudaril. "Takšna praksa je nedopustna in se ne bo ponovila, za takšne stvari bo treba odgovarjati," je bil jasen Mes, ki se je v imenu Slovenskih železnic opravičil vsem, ki so slišali posnetek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Boschtjan Zupanchich 13:38 30.september 2022.

    Ja, no, ta prašič debel ima že dovolj Zlobno faco, da mu kaj takega ni tuje ....

  • letalec 10:32 31.marec 2018.

    Je to Berdajs ali Berdavs?

  • borut08 09:32 31.marec 2018.

    Bajsi je probu grozit sedaj,ko je v medijih se pa ze spreneveda in naslednja faza bo on zrtev.