Brezplačno ga ni želel nihče

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Stolp na Pungertu. Opremljen že pol leta, odprtje bo prihodnje šolsko leto.
Oglej si celoten članek

Obnovljeni stolp na Pungertu, ki je nared že pol leta, bo s polnimi pljuči zadihal z novim šolskim letom, predvideva Irena Pavc, ravnateljica Kranjskih vrtcev.

Za kulturno vzgojo otrok

Stolp na Pungertu, ki je bil obnovljen z evropskimi sredstvi, od jeseni pa je tudi že opremljen, je bil od vsega začetka predviden za izvajanje programov s poudarkom na kulturni vzgoji otrok in mladine. Mestna občina Kranj ga je konec oktobra ponudila v brezplačno uporabo, vendar interesa ni bilo, zato ga je s sklepom predala v upravljanje javnemu vzgojno-varstvenemu zavodu Kranjski vrtci. Pogodba med obema še ni podpisana, saj se morajo glede nje še uskladiti, po podpisu pa pripraviti še program, pravi Pavčeva.

Stolp pa do prihodnjega šolskega leta ne bo povsem sameval. Pričakovati je mogoče vsaj priložnostne prireditve, dodaja sogovornica. Stolp na Pungertu so obnovili v sklopu projekta Trije stolpi, vrednega okrog dva milijona evrov. Vrednost opreme je dobrih 38 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.