Slovenija
21 ogledov

Brezplačno ga ni želel nihče

pungert, grad Iztok Golob
Stolp na Pungertu. Opremljen že pol leta, odprtje bo prihodnje šolsko leto.

Obnovljeni stolp na Pungertu, ki je nared že pol leta, bo s polnimi pljuči zadihal z novim šolskim letom, predvideva Irena Pavc, ravnateljica Kranjskih vrtcev.

Za kulturno vzgojo otrok

Stolp na Pungertu, ki je bil obnovljen z evropskimi sredstvi, od jeseni pa je tudi že opremljen, je bil od vsega začetka predviden za izvajanje programov s poudarkom na kulturni vzgoji otrok in mladine. Mestna občina Kranj ga je konec oktobra ponudila v brezplačno uporabo, vendar interesa ni bilo, zato ga je s sklepom predala v upravljanje javnemu vzgojno-varstvenemu zavodu Kranjski vrtci. Pogodba med obema še ni podpisana, saj se morajo glede nje še uskladiti, po podpisu pa pripraviti še program, pravi Pavčeva.

Stolp pa do prihodnjega šolskega leta ne bo povsem sameval. Pričakovati je mogoče vsaj priložnostne prireditve, dodaja sogovornica. Stolp na Pungertu so obnovili v sklopu projekta Trije stolpi, vrednega okrog dva milijona evrov. Vrednost opreme je dobrih 38 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.