Brezposelni, pojdite domov!

Foto: Žurnal24 Od kod želi delavca, izbere delodajalec, pravijo na zavodu in dodajajo, da so vs
Zavod za zaposlovanje brezposelnih praviloma ne pošilja k delodajalcem v drugo območno enoto.
Oglej si celoten članek

Če niste iz Ljubljane, pa bi radi v prestolnici našli delo, vas zavod za zaposlovanje praviloma ne bo napotil k delodajalcem v Ljubljano.

To nam je sporočil naš bralec, ki se je kot iskalec prve zaposlitve prijavil na zavod. Čeprav živi in išče službo v Ljubljani, se je na zavod lahko prijavil le v domačem kraju, kjer ima stalno prebivališče. Tako namreč določa zakon. Na zavodu so mu pojasnili, da ga bodo k delodajalcem v Ljubljano napotili le, če na območju ljubljanske enote zavoda ne bodo našli primernih kandidatov.

Doma nujna le prijava
Na zavodu za zaposlovanje so nam potrdili, da se mora brezposelni na zavod prijaviti tam, kjer stalno prebiva ali kjer je sedež zadnjega delodajalca. Dodali pa so, da se lahko ob spremembi začasnega ali stalnega prebivališča območna služba, pri kateri je brezposelni obravnavan, zamenja.

Območje izbere delodajalec
Glede napotitve k delodajalcem pa na zavodu pravijo, da ob prijavi prostega delovnega mesta delodajalci izberejo eno ali več območij, iz katerega pričakujejo kandidate za zaposlitev. Kandidati s teh območij imajo zato prednost pri napotitvi, če seveda izpolnjujejo vse druge pogoje.

Obstaja tudi splet
Na zavodu za zaposlovanje so poudarili, da obveščanje o prostih delovnih mestih ni vezano na območno službo prijave. Prosta delovna mesta so objavljena na spletu, možno pa se je naročiti tudi na prejemanje obvestil po elektronski pošti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.