Slovenija
1 ogledov

Brezposelni, pojdite domov!

Od kod želi delavca, izbere delodajalec, pravijo na zavodu in dodajajo, da so vs Žurnal24 main
Zavod za zaposlovanje brezposelnih praviloma ne pošilja k delodajalcem v drugo območno enoto.

Če niste iz Ljubljane, pa bi radi v prestolnici našli delo, vas zavod za zaposlovanje praviloma ne bo napotil k delodajalcem v Ljubljano.

To nam je sporočil naš bralec, ki se je kot iskalec prve zaposlitve prijavil na zavod. Čeprav živi in išče službo v Ljubljani, se je na zavod lahko prijavil le v domačem kraju, kjer ima stalno prebivališče. Tako namreč določa zakon. Na zavodu so mu pojasnili, da ga bodo k delodajalcem v Ljubljano napotili le, če na območju ljubljanske enote zavoda ne bodo našli primernih kandidatov.

Doma nujna le prijava
Na zavodu za zaposlovanje so nam potrdili, da se mora brezposelni na zavod prijaviti tam, kjer stalno prebiva ali kjer je sedež zadnjega delodajalca. Dodali pa so, da se lahko ob spremembi začasnega ali stalnega prebivališča območna služba, pri kateri je brezposelni obravnavan, zamenja.

Območje izbere delodajalec
Glede napotitve k delodajalcem pa na zavodu pravijo, da ob prijavi prostega delovnega mesta delodajalci izberejo eno ali več območij, iz katerega pričakujejo kandidate za zaposlitev. Kandidati s teh območij imajo zato prednost pri napotitvi, če seveda izpolnjujejo vse druge pogoje.

Obstaja tudi splet
Na zavodu za zaposlovanje so poudarili, da obveščanje o prostih delovnih mestih ni vezano na območno službo prijave. Prosta delovna mesta so objavljena na spletu, možno pa se je naročiti tudi na prejemanje obvestil po elektronski pošti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.