Brezposelnih doktorjev za 430 odstotkov več

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Število brezposelnih doktorjev znanosti od leta 2006 dalje strmo narašča. V tem času se je število povečalo za kar 430 odstotkov, opozarjajo na Društvu mladih raziskovalcev Slovenije.
Oglej si celoten članek

V letošnjem letu je vpisanih približno tri tisoč doktorskih študentov, in ker je gospodarska situacija neobetavna, bo morala velika večina svoje možnosti nadaljnje kariere iskati zunaj akademske sfere in javnih inštitutov, številni zagotovo zunaj javnega sektorja, poudarjajo v Društvu mladih raziskovalcev Slovenije.

In ker se v društvu zavedajo pomena doktorskih študentov in raziskovalcev, na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani danes in jutri, 25. 4. 2013, organizirajo konferenco Dnevi doktorskih študentov 2013 pod geslom "Bogatimo gospodarstvo".

Namen konference je doktorskim študentom in raziskovalcem predstaviti možnosti karierne poti v gospodarstvu, predstavnikom zadnjega pa prednosti zaposlovanja doktorjev znanosti in raziskovalcev v gospodarskih družbah, na kateri bodo sodelovali predstavniki gospodarskih družb Kolektor group, Trimo,  Gorenje, Danfoss Trata, Hidria ... in akademske sfere.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    15:09 24. April 2013.

    Se ni za čudit, večina jih je samih sebi namen. Problem šolstva je, da je postalo velik biznis in če …

  • 15:07 24. April 2013.

    Doktorjev česa? Mešanja megle?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.