Slovenija
14 ogledov

Brezposelnih doktorjev za 430 odstotkov več

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Število brezposelnih doktorjev znanosti od leta 2006 dalje strmo narašča. V tem času se je število povečalo za kar 430 odstotkov, opozarjajo na Društvu mladih raziskovalcev Slovenije.

V letošnjem letu je vpisanih približno tri tisoč doktorskih študentov, in ker je gospodarska situacija neobetavna, bo morala velika večina svoje možnosti nadaljnje kariere iskati zunaj akademske sfere in javnih inštitutov, številni zagotovo zunaj javnega sektorja, poudarjajo v Društvu mladih raziskovalcev Slovenije.

In ker se v društvu zavedajo pomena doktorskih študentov in raziskovalcev, na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani danes in jutri, 25. 4. 2013, organizirajo konferenco Dnevi doktorskih študentov 2013 pod geslom "Bogatimo gospodarstvo".

Namen konference je doktorskim študentom in raziskovalcem predstaviti možnosti karierne poti v gospodarstvu, predstavnikom zadnjega pa prednosti zaposlovanja doktorjev znanosti in raziskovalcev v gospodarskih družbah, na kateri bodo sodelovali predstavniki gospodarskih družb Kolektor group, Trimo,  Gorenje, Danfoss Trata, Hidria ... in akademske sfere.

 

 

Komentarjev 2
  • mph 15:09 24.april 2013.

    Se ni za čudit, večina jih je samih sebi namen. Problem šolstva je, da je postalo velik biznis in če bomo jutri realno rabili 100 doktorjev ekonomije, bodo danes razpisali na šolah vsaj 10.000 delovnih mest. Za področja, kjer so ...prikaži več pa res potrebe, pa skoraj nikogar. V starih časih so razpisali toliko, kolikor se je planiralo potrebovati v bližnji bodočnosti.

  • Bozidar.Frelih 15:07 24.april 2013.

    Doktorjev česa? Mešanja megle?