Brezposelnost aprila nespremenjena

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Aprila je stopnja brezposelnosti znašala 10,6 odstotka, prav toliko kot marca. Več je bilo delovno aktivnih prebivalcev.
Oglej si celoten članek

Brezposelnost je sicer upadla v pomurs ki regiji, kjer je stopnja brezposelnosti prvič po štirih mesecih znašala manj kot 20 odstotkov. Ponovno se je zmanjšalo tudi število občin, ki še vedno presegajo mejo 20-odstotne registrirane brezposelnosti. Vse so bile iz pomurske regije.

Število delovno aktivnih oseb se je aprila povečalo za 0,3 odstotka, še naprej pa se je zmanjševalo njihovo število v gradbeništvu, ugotavljajo na Statističnem uradu. V tej panogi jih je aprila tako delalo še 400 manj, manj pa je bilo zaposlenih tudi v trgovini, vzdrževanju in popravilu motornih vozil in v predelovalnih dejavnostih.

Več pa so zaposlovali na področju zdravstva in socialnega varstva, javna uprave in obrambe, obvezne socialne varnosti ter v strokovnih, znanstvenih in tehnične dejavnostih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.