Slovenija
15 ogledov

Brezposelnost aprila nespremenjena

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Aprila je stopnja brezposelnosti znašala 10,6 odstotka, prav toliko kot marca. Več je bilo delovno aktivnih prebivalcev.

Brezposelnost je sicer upadla v pomurs ki regiji, kjer je stopnja brezposelnosti prvič po štirih mesecih znašala manj kot 20 odstotkov. Ponovno se je zmanjšalo tudi število občin, ki še vedno presegajo mejo 20-odstotne registrirane brezposelnosti. Vse so bile iz pomurske regije.

Število delovno aktivnih oseb se je aprila povečalo za 0,3 odstotka, še naprej pa se je zmanjševalo njihovo število v gradbeništvu, ugotavljajo na Statističnem uradu. V tej panogi jih je aprila tako delalo še 400 manj, manj pa je bilo zaposlenih tudi v trgovini, vzdrževanju in popravilu motornih vozil in v predelovalnih dejavnostih.

Več pa so zaposlovali na področju zdravstva in socialnega varstva, javna uprave in obrambe, obvezne socialne varnosti ter v strokovnih, znanstvenih in tehnične dejavnostih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.