Brigita Čokl: "Ne napenjamo loka"

Foto: Državni zbor/Sušnik Matija
Foto: Državni zbor/Sušnik Matija
Beseda je tekla tudi o izključitvi poslancev iz stranke.
Oglej si celoten članek

Ob zasedanju organov DeSUS, na katerih so sicer obravnavali priprave na junijski kongres, je ponovno odmevalo vprašanje morebitnega odločanja o predlogu za izključitev poslancev iz stranke. 

"Imeli smo dolgo debato, teme so posvečene 13. kongresu, delovanju, vsebini, kako bo naš kongres izgledal," je  po seji odbora izvršnega sveta stranke povedala začasna vodja DeSUS Brigita Čokl. "Nadalje smo v okviru aktualno-političnih tem obravnavali situacijo v slovenskem političnem prostoru, dotaknili smo se delovanja poslanske skupine, sodelovanja stranke s poslansko skupino in ostalih vprašanj."

Dodala je, da so odprli tudi debato v zvezi z zahtevo pokrajinskih odborov o izključitvi poslancev iz  stranke. "Zadevo so podali v dveh pokrajinskih odborih, kar pomeni, da s tem ni izpolnjen pogoj, da bi stvari predali na svet stranke," je poudarila Čoklova. "Izvršni odbor je v zvezi s stem sprejel sklep, o katerem je tudi glasoval in vsi glasovi so potrdili to ugotovitev."

"Kot politična stranka moramo sprejemati dosti kompromisov, med njimi je tudi kompromis in osebni odnos med ljudmi. Dejala sem že, da smo si segli v roke. Računam, da bodo tudi drugi iskreno spošovali zadeve, ki sem jih jaz vzela resno.

Osebna percepcija ljudi je takšna kot je. Živimo v tem prostoru in s tem moramo živeti. Ne napenjamo loka, stvari peljemo naprej, da najdemo minimalne skupne imenovalce vzajemnega dela. DeSUS je parlamentatna stranka.

Brigita Čokl, začasna predsednica

Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je ob prihodu na sejo izvršnega odbora v izjavi novinarjem pojasnil, da je danes že zasedalo vodstvo stranke, kjer je bilo živahno in burno. "Prepričevali smo en drugega. Upam, da bomo našli skupni jezik, da stranka pride do kongresa, kjer bomo izvolili vodstvo, ki naj bi konsolidiralo stranko," je dejal.

Slovenija ''Tega veselja jim ne bomo dali''

Na vprašanje, ali še ni gotovo, ali bodo danes odločali o predlogu za začetek postopkov za izključitev poslancev iz stranke, je odgovoril, da je začasno vodjo DeSUS Brigito Čokl pozval, naj se enkrat že nekaj zgodi, ne le govori.

Na današnjem zasedanju organov strank so se sicer predstavili trije kandidati za predsednika stranke. "Vsi kandidati so predstavili svojo politično zgodovino, svoje videnje stranke v političnem prostoru ter kaj bi bilo treba v zvezi s tem storiti," je povedala Čoklova. "Predstavitve so bile kratke, po 15 minut, poglobljeno se nismo pogovarjali."

Za to mesto se potegujejo Ljubo Jasnič, Srečko Felix Krope in Gorazd Žmavc.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:26 14. Maj 2021.

    Jurša,Desus je že tako ali tako mrtva črka na papirju in slamica,katere se tako krčevito oklepate z razlogom lastnega obstoja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.