Brucem dobrodošlica na univerzah

Foto: Anže Petkovšek študenti Foto: Anže Petkovšek študenti Foto: Anže Petkovšek študenti Foto: Anže Petkovšek študenti Foto: Anže Petkovšek študenti Foto: Anže Petkovšek študenti Foto: Anže Petkovšek študenti Foto: Anže Petkovšek študenti Foto: Anže Petkovšek študenti Foto: Anže Petkovšek študenti Foto: Anže Petkovšek študenti
Slovenske univerze pozdravile okoli 20 tisoč brucev in preostalih študentov.
Oglej si celoten članek

Za bruce se je dan začel z dobrodošlicami vodstev univerz in študentskih organizacij. V Ljubljani so se v okviru Študentske organizacije Univerze Ljubljana osredotočili na seznanjanje mlajših kolegov s študijem in obštudijskimi dejavnostmi.

V Mariboru je bilo poskrbljeno za informiranje študentov, kjer so brucem delili informativne mape Dostop, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje.

Tradicionalno dobrodošlico za bruce in preostale študente so pripravili tudi na fakultetah primorske univerze, kjer je novost prihajajočega leta spletna izmenjevalnica študijske literature Knjiga 8 giga.

Podatki vpisov

Letos je bil v prvem roku na fakultete sprejet 13.201 študent, v drugem pa 4.438, za tretji rok podatkov še ni, saj je vpis začel danes in poteka do sobote.

Na univerzah v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici in na Primorskem ter na javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodih je za študijsko leto 2013/14 sicer na voljo 25.173 vpisnih mest za redni in izredni študij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.