Slovenija
16 ogledov

Brucem dobrodošlica na univerzah

študenti
1/11
Anže Petkovšek
Slovenske univerze pozdravile okoli 20 tisoč brucev in preostalih študentov.

Za bruce se je dan začel z dobrodošlicami vodstev univerz in študentskih organizacij. V Ljubljani so se v okviru Študentske organizacije Univerze Ljubljana osredotočili na seznanjanje mlajših kolegov s študijem in obštudijskimi dejavnostmi.

V Mariboru je bilo poskrbljeno za informiranje študentov, kjer so brucem delili informativne mape Dostop, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje.

Tradicionalno dobrodošlico za bruce in preostale študente so pripravili tudi na fakultetah primorske univerze, kjer je novost prihajajočega leta spletna izmenjevalnica študijske literature Knjiga 8 giga.

Podatki vpisov

Letos je bil v prvem roku na fakultete sprejet 13.201 študent, v drugem pa 4.438, za tretji rok podatkov še ni, saj je vpis začel danes in poteka do sobote.

Na univerzah v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici in na Primorskem ter na javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodih je za študijsko leto 2013/14 sicer na voljo 25.173 vpisnih mest za redni in izredni študij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.