Bruselj bo oceno podal spomladi

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Dnevnik: Evropska komisija, ECB in IMF niso zadovoljni z načrti slovenske vlade za sanacijo bank. Bruselj: Medijskih poročil ne komentiramo, naša ocena spomladi.
Oglej si celoten članek

V Bruslju ne želijo komentirati medijskih poročil, da Evropska komisija, ECB in IMF niso zadovoljni z načrti slovenske vlade za sanacijo bank, češ da "ne komentirajo dokumentov, ki pricurljajo v javnost". Poudarili so le, da podpirajo prizadevanja slovenske vlade za zagotovitev finančne stabilnosti, in spomnili, da jih bodo ocenili spomladi.

"Ne bom komentiral samih poročil, ki jih navajate, ker očitno temeljijo na nekem dokumentu, ki je pricurljal v javnost. Dokumentov, ki pricurljajo v javnost, pa ne komentiramo," je odgovoril tiskovni predstavnik komisarja za denarne in gospodarske zadeve Ollija Rehna Simon O'Connor na vprašanje, ali lahko potrdi poročanje Dnevnika, da so  Komisija, Evropska centralna banka (ECB) in Mednarodni denarni sklad (IMF) "raztrgali" načrte slovenske vlade za sanacijo bančnega sektorja.

Analiza spomladi

"Lahko povem le, da je Evropska komisija v tesnem stiku s slovenskimi oblastmi in da podpira njihova prizadevanja za zagotovitev finančne stabilnosti v Sloveniji," je še poudaril O'Connor. Ti stiki po njegovih besedah potekajo predvsem v sklopu procesa preprečevanja in odpravljanja makroekonomskih neravnovesij, v okviru katerega trenutno poteka poglobljena analiza stanja v Sloveniji. Ta analiza, ki bo v primeru Slovenije osredotočena na bančni sektor, bo objavljena spomladi, predvidoma marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.