Slovenija
15 ogledov

Bruselj bo oceno podal spomladi

Čakanje na vrsto Anže Petkovšek
Dnevnik: Evropska komisija, ECB in IMF niso zadovoljni z načrti slovenske vlade za sanacijo bank. Bruselj: Medijskih poročil ne komentiramo, naša ocena spomladi.

V Bruslju ne želijo komentirati medijskih poročil, da Evropska komisija, ECB in IMF niso zadovoljni z načrti slovenske vlade za sanacijo bank, češ da "ne komentirajo dokumentov, ki pricurljajo v javnost". Poudarili so le, da podpirajo prizadevanja slovenske vlade za zagotovitev finančne stabilnosti, in spomnili, da jih bodo ocenili spomladi.

"Ne bom komentiral samih poročil, ki jih navajate, ker očitno temeljijo na nekem dokumentu, ki je pricurljal v javnost. Dokumentov, ki pricurljajo v javnost, pa ne komentiramo," je odgovoril tiskovni predstavnik komisarja za denarne in gospodarske zadeve Ollija Rehna Simon O'Connor na vprašanje, ali lahko potrdi poročanje Dnevnika, da so  Komisija, Evropska centralna banka (ECB) in Mednarodni denarni sklad (IMF) "raztrgali" načrte slovenske vlade za sanacijo bančnega sektorja.

Analiza spomladi

"Lahko povem le, da je Evropska komisija v tesnem stiku s slovenskimi oblastmi in da podpira njihova prizadevanja za zagotovitev finančne stabilnosti v Sloveniji," je še poudaril O'Connor. Ti stiki po njegovih besedah potekajo predvsem v sklopu procesa preprečevanja in odpravljanja makroekonomskih neravnovesij, v okviru katerega trenutno poteka poglobljena analiza stanja v Sloveniji. Ta analiza, ki bo v primeru Slovenije osredotočena na bančni sektor, bo objavljena spomladi, predvidoma marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.