Brutalno napadli španske navijače

Foto: PU Celje bencinska Tepanje Foto: PU Celje avtobus navijaci Foto: PU Celje konoplja
Nasilneži so napad na navijače Seville načrtovali. Lotili so se jih z ostrimi predmeti, najverjetneje tudi s sekiro.
Oglej si celoten članek

Pet osumljencev za napad na španske navijače v noči na 21. februar 2014 v Tepanju so danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Pet osumljencev so včeraj izpustili na prostost. Vsi osumljeni, stari 20, 22, 25, 31 in 37 let, so doma z območja Maribora. V preteklosti je bilo vseh pet že obravnavanih za prekrške oziroma kazniva dejanja z elementi nasilja.

Napad so načrtovali

Po nogometni tekmi med nogometnima kluboma Maribor in Sevilla se je na parkirišču pred nekdanjo diskoteko v Mariboru načrtovano zbrala skupina od 30 do 40 ljudi, opremljenih z nevarnimi predmeti, kot so lesene palice, prirejene za napad, ter drugimi ostrimi in nevarnimi predmeti.  

Skupina se je z več osebnimi avtomobili odpeljala na avtocestno počivališče Tepanje Zahod, kjer so vozila večinoma pustili za parkiranimi tovornimi vozili. Vsi so bili oblečeni v temnejša oblačila s kapucami, nekateri so imeli celo zamaskiran obraz. Skupina nasilnežev je brez razloga najprej  brutalno napadla manjše število španskih navijačev, ki so stali ob parkiranem avtobusu, in oba voznika avtobusa. Prav tako so z ostrimi in trdimi predmeti, najverjetneje tudi s sekiro, poškodovali avtobus.

Nato so se lotili večje skupine španskih navijačev, ki je bila v prostorih prodajalne bencinskega servisa. Španske navijače so napadli s palicami in drugimi predmeti. Obmetavali so jih s prodajnimi izdelki, ki so jih jemali s polic prodajalne. Španski navijači so se branili z vsem, kar jim je prišlo pod roke, in poškodovali tudi enega od napadalcev, ki se je nato skril v obcestni jarek, kjer so ga v nadaljevanju našli policisti. Preostali napadalci so se razbežali do avtomobilov in se še pred prihodom policistov na kraj dogajanja odpeljali s počivališča.

Preberite še:

Pet poškodovanih

V napadu sta bila lažje poškodovana oba voznika italijanskega avtobusa, stara 39 in 47 let. Obema so pomagali v Splošni bolnišnici Celje. Lažje je bil poškodovan še 31-letni španski navijač, ki so ga oskrbeli v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. 47-letnega španskega navijača, ki so ga nasilneži hudo telesno poškodovali, so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. V pretepu je bil lažje telesno poškodovan še 25-letni Mariborčan. 

V pretepu so podjetju Petrol, d. d., povzročili za najmanj 5.000 evrov škode.

Opravili hišne preiskave

Kriminalisti in policisti policijskih uprav Celje in Maribor so v torek, 25. februarja, zaradi upravičene bojazni, da bodo osumljeni uničili sledi kaznivih dejanj oziroma nadaljevali istovrstna kazniva dejanja, odvzeli prostost sedmim osebam in včeraj še trem. Pet so jih včeraj, ko so prenehali razlogi za pridržanje, izpustili na prostost.

Pri hišni preiskavi na domu 20-letnega Mariborčana so policisti našli prostor, prilagojen za gojenje konoplje. V prostoru so našli šest različno velikih rastlinjakov in vso potrebno opremo za gojenje konoplje – luči, ventilatorje, grelnike in namakalni sistem. Prav tako so našli in zasegli 41 sadik konoplje, visoke od 60 do 80 centimetrov. 20-letnika bodo mariborski kriminalisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Grozi jim do tri leta zapora

Pet osumljenih Mariborčanov so celjski kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje, po členu 298/I - II Kazenskega zakonika 1B v zvezi 20. člena Kazenskega zakonika 1B, danes privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, zaradi česar jim grozi do tri leta zaporne kazni.

Pri vseh petih osumljenih so policisti Policijske uprave Celje zaznali še elemente za izrek prepovedi udeležbe na športnih prireditvah v skladu z 62. členom Zakona o nalogah in pooblastilih policije. Odredbe bodo poslali v presojo preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

Preiskava še ni končana

Preiskava še ni v celoti zaključena, saj kriminalisti in policisti o preostalih pripadnikih skupine, ki je napadla španske navijače, še zbirajo obvestila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • zic
    16:13 27. Februar 2014.

    samo delat, kopat jarke, tunele, ceste, pa ne bo treba uvažat nobenih delavcev bivše juge ampak samo barabe zaposliti in …

  • zic
    16:11 27. Februar 2014.

    tukaj ni kaj premišljevati, samo doživljenska prepoved ogleda katerihkoli športnih prireditev. Kazen, delo delo delo, da se odsluži kazen...fizično delo, …

  • 16:03 27. Februar 2014.

    NK MARIBOR JE PONOOSEN NA SVOJE VIOLE.PODPIRA HULIGANSTVO NAVIJAČEV.KLUBU BI TREBALO ZA 10.LET PREPOVEDAT IGRANJE V EVROPI IN VREČ GA …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.