Čaka jih 30 let kazni

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Tožilec. Šest preprodajalcev bi spravil za zapahe, štirim bi morda prizanesel.
Oglej si celoten članek

Okrožni državni tožilec Bogdan Matjašič bi vsakemu od ljubljanskih bratov Šabanovič, Admiru in Mirzi, ki sta organizirala heroinsko mrežo, prisodil po najmanj sedem let zapora, njunemu glavnemu odkupovalcu Jerneju Jahnu iz Radeč pa šest let.

Obtožba pravi, da so skupaj v promet spravili dobrega pol kilograma heroina, spektakularno pa so jih prijeli 4. junija v Ljubljani. Za preostale člane hudodelne združbe, ki je razpečevala heroin, je tožilec predlagal od 12 do 30 mesecev zapora: Jožetu Nemaniču naj dosodijo dve leti zapora, Urošu Kališniku dve leti in pol, Simonu Blodniku 14 mesecev, Miranu Kavečiču eno leto, Tilnu Matakoviču in Željku Pešutu pa po leto in pol zapora. Za Jurija Osenjaka je predlagal 15 mesecev pogojne obsodbe. Če se bo sodišče za katerega od obdolženih odločilo za pogojne obsodbe, je tožilec predlagal vsaj petletno preizkusno dobo.

Previsoke kazni
Tožilec je predlagal strašljivo visoke kazni,” je komentiral odvetnik Dušan Dornik. Tudi Danica Kostevc je prepričana, da je kazen za njeno stranko Jerneja Jahna odločno previsoka: “Tožilec govori o pol kilograma heroina, razčlenil in dokazal pa je le nekaj prodaj.

Vseh deset odvetnikov je v sklepnih govorih, ki so trajali en delovni dan, opozarjalo na nedokazanost kaznivih dejanj, nezakonito delovanje policije ali dopuščalo zgolj možnost pogojne obsodbe za svoje varovance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.