Slovenija
69 ogledov

Čaka jih 30 let kazni

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Tožilec. Šest preprodajalcev bi spravil za zapahe, štirim bi morda prizanesel.

Okrožni državni tožilec Bogdan Matjašič bi vsakemu od ljubljanskih bratov Šabanovič, Admiru in Mirzi, ki sta organizirala heroinsko mrežo, prisodil po najmanj sedem let zapora, njunemu glavnemu odkupovalcu Jerneju Jahnu iz Radeč pa šest let.

Obtožba pravi, da so skupaj v promet spravili dobrega pol kilograma heroina, spektakularno pa so jih prijeli 4. junija v Ljubljani. Za preostale člane hudodelne združbe, ki je razpečevala heroin, je tožilec predlagal od 12 do 30 mesecev zapora: Jožetu Nemaniču naj dosodijo dve leti zapora, Urošu Kališniku dve leti in pol, Simonu Blodniku 14 mesecev, Miranu Kavečiču eno leto, Tilnu Matakoviču in Željku Pešutu pa po leto in pol zapora. Za Jurija Osenjaka je predlagal 15 mesecev pogojne obsodbe. Če se bo sodišče za katerega od obdolženih odločilo za pogojne obsodbe, je tožilec predlagal vsaj petletno preizkusno dobo.

Previsoke kazni
Tožilec je predlagal strašljivo visoke kazni,” je komentiral odvetnik Dušan Dornik. Tudi Danica Kostevc je prepričana, da je kazen za njeno stranko Jerneja Jahna odločno previsoka: “Tožilec govori o pol kilograma heroina, razčlenil in dokazal pa je le nekaj prodaj.

Vseh deset odvetnikov je v sklepnih govorih, ki so trajali en delovni dan, opozarjalo na nedokazanost kaznivih dejanj, nezakonito delovanje policije ali dopuščalo zgolj možnost pogojne obsodbe za svoje varovance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.