Čaka nas referendumski trojček

Foto: Žurnal24 Podpisi sindikatov za referendum. Foto: Žurnal24 Podpisi sindikatov za referendum Foto: Žurnal24 Podpisi sindikatov za referendum Foto: Žurnal24 Podpisi sindikatov za referendum Foto: Žurnal24 Podpisi sindikatov za referendum
Sindikati so opoldne v državni zbor dostavili skoraj 44 tisoč podpisov, s katerimi zahtevajo razpis referenduma o sprejeti pokojninski zakonodaji. Slednji bo potekal 5. junija.
Oglej si celoten članek

Poslanci so okoli polnoči potrdili, da bo referendum o pokojninski reformi 5. junija. Za ta dan je že razpisan tudi referendum o zakonu o preprečevanju dela na črno.

Odbor za kulturo je na seji sklenil državnemu zboru predlagati, naj referendum o noveli zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih razpiše za 5. junija, hkrati z referendumom o zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.

Sklep odbora je zvečer potrdil še državni zbor.
Za dan razpisa referenduma, s katerim začnejo teči roki za opravila, potrebna za izvedbo referenduma, odbor predlaga 23. april.


Po odloku o razpisu referenduma, ki ga predlaga odbor, naj se referendumsko vprašanje glasi: Ali ste za to, da se uveljavi zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki ga je sprejel državni zbor na seji 23. decembra 2010?

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je danes kot pobudnica za začetek postopkov za razpis referenduma v državni zbor vložila skoraj 44 tisoč podpisov pod zahtevo za razpis referenduma.

Po ugotovitvi parlamentarne zakonodajno-pravne službe je pravilno izpolnjenih obrazcev s podpisi volivk in volivcev vsaj 42 tisoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.