Slovenija
99 ogledov

Čaka nas referendumski trojček

Podpisi sindikatov za referendum.
1/5
Žurnal24 main
Sindikati so opoldne v državni zbor dostavili skoraj 44 tisoč podpisov, s katerimi zahtevajo razpis referenduma o sprejeti pokojninski zakonodaji. Slednji bo potekal 5. junija.

Poslanci so okoli polnoči potrdili, da bo referendum o pokojninski reformi 5. junija. Za ta dan je že razpisan tudi referendum o zakonu o preprečevanju dela na črno.

Odbor za kulturo je na seji sklenil državnemu zboru predlagati, naj referendum o noveli zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih razpiše za 5. junija, hkrati z referendumom o zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.

Sklep odbora je zvečer potrdil še državni zbor.
Za dan razpisa referenduma, s katerim začnejo teči roki za opravila, potrebna za izvedbo referenduma, odbor predlaga 23. april.


Po odloku o razpisu referenduma, ki ga predlaga odbor, naj se referendumsko vprašanje glasi: Ali ste za to, da se uveljavi zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki ga je sprejel državni zbor na seji 23. decembra 2010?

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je danes kot pobudnica za začetek postopkov za razpis referenduma v državni zbor vložila skoraj 44 tisoč podpisov pod zahtevo za razpis referenduma.

Po ugotovitvi parlamentarne zakonodajno-pravne službe je pravilno izpolnjenih obrazcev s podpisi volivk in volivcev vsaj 42 tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.