Čakajo na sredstva

Foto: Žurnal24 Občina Trebnje ima do desetdnevne zamude pri zakasnitvi plačil, je pojasnil župa
Poslovanje. Občina Trebnje ima zakasnitve pri plačilih, ker še ni prejela vseh sredstev.
Oglej si celoten članek
72 tisoč evrov neporavnanih obveznosti je imela Občina Trebnje do KS Trebnje.

Trebnje. Iz svetniških klopi smo izvedeli, da naj bi imela Občina Trebnje likvidnostne težave. “Občina Trebnje ima trenutno manjše zakasnitve pri plačilih, ki pa niso daljše od desetih dni,” je na ta namigovanja odgovoril župan Alojzij Kastelic.

Ni usodno za projekta
“Razlog za omenjene zamike plačil je, da Občina Trebnje še ni prejela sredstev po zahtevkih, danih na Službo Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko za financiranje vodooskrbnih projektov, in nekaterih drugih sredstev,” je pojasnil. To pa po njegovih besedah ni usodno povezano z dvema izmed največjih projektov v občini, to je gradnjo novega vrtca v Trebnjem ter dozidavo in rekonstrukcijo podružnične osnovne šole v Dobrniču. “Proračun Občine Trebnje predvideva zadolževanje, med drugim za oba omenjena projekta,” je izpostavil.

Obveznosti poravnane
Iz svetniških klopi smo prav tako izvedeli, da naj bi imela Občina Trebnje težave z izplačevanjem sredstev krajevnim skupnostim (KS). Kot je povedal Kastelic, so neporavnane obveznosti, ki so bile poravnane v sredo, znašale dobrih 72 tisočakov. To je potrdil David Klarič, predsednik KS Trebnje. “Denar smo dobili, a z zamudo,” je izpostavil.

KS Trebnje ima letos sicer velike načrte. “V podpisu imamo pogodbo za asfaltiranje cest v Trebnjem, Gorenjem Medvedjem selu in Dolu,” je povedal Klarič. Urejali bodo vodo in elektriko na Jurčkovem hribu, izbirajo ponudnike za ureditev spletne strani KS, radi pa bi organizirali tudi dogodek in skupaj s Planinskim društvom Trebnje naredili krožno rekreativno pot.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.