Slovenija
5 ogledov

Čakajo na sredstva

Občina Trebnje ima do desetdnevne zamude pri zakasnitvi plačil, je pojasnil župa Žurnal24 main
Poslovanje. Občina Trebnje ima zakasnitve pri plačilih, ker še ni prejela vseh sredstev.
72 tisoč evrov neporavnanih obveznosti je imela Občina Trebnje do KS Trebnje.

Trebnje. Iz svetniških klopi smo izvedeli, da naj bi imela Občina Trebnje likvidnostne težave. “Občina Trebnje ima trenutno manjše zakasnitve pri plačilih, ki pa niso daljše od desetih dni,” je na ta namigovanja odgovoril župan Alojzij Kastelic.

Ni usodno za projekta
“Razlog za omenjene zamike plačil je, da Občina Trebnje še ni prejela sredstev po zahtevkih, danih na Službo Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko za financiranje vodooskrbnih projektov, in nekaterih drugih sredstev,” je pojasnil. To pa po njegovih besedah ni usodno povezano z dvema izmed največjih projektov v občini, to je gradnjo novega vrtca v Trebnjem ter dozidavo in rekonstrukcijo podružnične osnovne šole v Dobrniču. “Proračun Občine Trebnje predvideva zadolževanje, med drugim za oba omenjena projekta,” je izpostavil.

Obveznosti poravnane
Iz svetniških klopi smo prav tako izvedeli, da naj bi imela Občina Trebnje težave z izplačevanjem sredstev krajevnim skupnostim (KS). Kot je povedal Kastelic, so neporavnane obveznosti, ki so bile poravnane v sredo, znašale dobrih 72 tisočakov. To je potrdil David Klarič, predsednik KS Trebnje. “Denar smo dobili, a z zamudo,” je izpostavil.

KS Trebnje ima letos sicer velike načrte. “V podpisu imamo pogodbo za asfaltiranje cest v Trebnjem, Gorenjem Medvedjem selu in Dolu,” je povedal Klarič. Urejali bodo vodo in elektriko na Jurčkovem hribu, izbirajo ponudnike za ureditev spletne strani KS, radi pa bi organizirali tudi dogodek in skupaj s Planinskim društvom Trebnje naredili krožno rekreativno pot.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.