Čakajo nas ledeni dnevi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V prihodnjih dneh se nam obetajo tako imenovani ledeni dnevi, ko se dnevna tempratura ne bo dvignila nad nič stopinj Celzija. Večjih padavin ni za pričakovati.
Oglej si celoten članek

V tednu, ki je pred nami, bodo tako še zelo prav prišla topla oblačila, saj nas bo zeblo tudi čez dan. Ponekod bodo tako dnevne temperature vztrajale pri ledišču. Najnižje jutranje temperature se bodo tako gibale med -10 do -3 stopinje Celzija, dnevne pa med -3 in 1 stopnjo Celzija.

Državo bo, tako kot sneg, zaobšel tudi sibirski mraz. Kot smo poročali že v soboto, se bodo temperature na Balkanu v prihodnji dneh spustile tudi 25 stopinj pod ničlo. Nizke temperature naj bi na območju vztrajale ves prihodnji teden, napovedujejo meteorologi.

Andrej Velkavrh iz Agencije za okolje RS je za zurnal24.si dejal, da bosta hujši mraz iz naših krajev odgnala veter in razmeroma oblačno vreme (občasno lahko ponekod naletavajo snežinke).

Hladneje bi lahko bilo tudi, če bi po nižinah vztrajal sneg. Kot pravi Velkavrh, so lahko zaradi snega temperature nižje še za okoli deset stopinj Celzija.

Četudi snega po nižinah ne pogrešate preveč, pa to po besedah vremenoslovca ni nič kaj dobra popotnica za naša naravna vodna zajetja. Če v naslednjih tednih ne bo večjih padavin, se tako lahko celo zgodi, da nas spomladi čaka suša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.