Slovenija
6 ogledov

Čakajo nas ledeni dnevi

mraz Shutterstock
V prihodnjih dneh se nam obetajo tako imenovani ledeni dnevi, ko se dnevna tempratura ne bo dvignila nad nič stopinj Celzija. Večjih padavin ni za pričakovati.

V tednu, ki je pred nami, bodo tako še zelo prav prišla topla oblačila, saj nas bo zeblo tudi čez dan. Ponekod bodo tako dnevne temperature vztrajale pri ledišču. Najnižje jutranje temperature se bodo tako gibale med -10 do -3 stopinje Celzija, dnevne pa med -3 in 1 stopnjo Celzija.

Državo bo, tako kot sneg, zaobšel tudi sibirski mraz. Kot smo poročali že v soboto, se bodo temperature na Balkanu v prihodnji dneh spustile tudi 25 stopinj pod ničlo. Nizke temperature naj bi na območju vztrajale ves prihodnji teden, napovedujejo meteorologi.

Andrej Velkavrh iz Agencije za okolje RS je za zurnal24.si dejal, da bosta hujši mraz iz naših krajev odgnala veter in razmeroma oblačno vreme (občasno lahko ponekod naletavajo snežinke).

Hladneje bi lahko bilo tudi, če bi po nižinah vztrajal sneg. Kot pravi Velkavrh, so lahko zaradi snega temperature nižje še za okoli deset stopinj Celzija.

Četudi snega po nižinah ne pogrešate preveč, pa to po besedah vremenoslovca ni nič kaj dobra popotnica za naša naravna vodna zajetja. Če v naslednjih tednih ne bo večjih padavin, se tako lahko celo zgodi, da nas spomladi čaka suša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.