Čakajoč evropski denar

Foto: Žurnal24 Investicija v urgentni center je ocenjena na 15 milijonov evrov, uredili pa bi t
Urgentni center. Investicija pripravljena. Končana bi bila lahko do leta 2015.
Oglej si celoten članek
Nadgradnja
Investicija v dveh fazah
. V prvi fazi projekta je predvidena rekonstrukcija obstoječega urgentnega dela UKC, pri čemer bi se nekatere službe, ki zdaj delujejo v pritličju, preselile v na novo zgrajeno nadstropje. Na strehi objekta pa bi uredili heliodrom. Druga faza pomeni dodatno nadgradnjo.

"Investicijo imamo pripravljeno, elaborat bo predstavljen konec meseca. Upajmo, da bo ministrstvo 30 milijonov evrov evropskih sredstev, ki jih je bilo odobrenih v ta namen, čim prej razdelilo," pravi Gregor Pivec, direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, kjer bi radi gradbena dela za ureditev urgentnega centra začeli še letos, investicija pa bi lahko bila končana do leta 2015.

Težave s kadrom
Do takrat bo treba rešiti tudi kadrovske težave, saj lahko v urgentnem centru delajo le specialisti urgentne medicine, ki zdaj delujejo v enoti nujne medicinske pomoči pod okriljem zdravstvenega doma (ZD). "Naš predlog je, da ta kader dobimo v urgentni center, kar pomeni prehod zdravnikov v bolnišnico. Sicer bomo specialiste morali iskati z razpisom," pojasnjuje Jože Ferk, organizacijski vodja klinike za kirurgijo, in priznava, da dogovora o tem z vodstvom ZD še niso dosegli. Spomnimo, da to idejo zagovarja tudi vodja enote Štefek Grmec, zaradi česar je v postopku razrešitve z mesta 
predstojnika.

Pripravljen načrt B
V UKC pa imajo pripravljen tudi rezervni načrt, če ministrstvo njihovega elaborata ne potrdi. "Koncept organizacije dela in logistike je pripravljen do te mere, da lahko začnemo z novim načinom dela v obstoječih prostorih tudi jutri," 
zatrjuje Ferk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.